Golv IV czy Audi A3 , 1.9 Tdi

18 Lut 2015, 09:00

Nie tak samo bo idzie kupić normalny czyt. nie paliwożerny silnik, który zapewnia normalne osiągi. Kupisz auto z dobrym wyposażeniem za mniej kasy. Tu jest różnica..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Lut 2015, 09:26

Golf faktycznie jest tym samym co Audi czy Leon z tym ze w innym opakowaniu a przecież o taką różnorodność chodzi na rynku wtórnym,prawda? :) Pozostaje jedynie jakość wykonania,wnętrza- Astra ma t odo siebie iż blachy są zdecydowanie słabsze niz w autach grupy VAG,a poza tym ta sama nuda w srodku co w Golfie.
Eperfekt
Początkujący

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Seat
Silnik: Ibiza 1.9
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

18 Lut 2015, 20:13

z blachami to jeśli auto ma oryginalną powłokę lakierniczą ale jak wiadomo 95% aut VAGa i nie tylko miało coś już majstrowane z blacharką więc ciężko podczepiać to pod zaletę
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

19 Lut 2015, 21:40

które z tych dwóch lepsze? jak dla mnie to szkoda ze nie maja na przemian silnikow, bo ta z tym słabszym wygląda ładnie

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
michalow
Nowicjusz

Auto: Corsa D
Silnik: 1.3 CDTI
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

19 Lut 2015, 21:43

też mi się wydaje, że ta druga ładniej wygląda ale być może to zasługa o wiele lepszych zdjęć
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

19 Lut 2015, 21:44

Obie wyglądają bardzo ładnie :ok:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Schemat kostki ISO - podłączenie przewodów
    Jak podłączyć kostkę ISO? Zapewne sporo Was zastanawia się nad tym od czego są poszczególne piny w zespolonej kostce. Postaram się to wyjaśnić i wrzucić schemat (jest on już na forum ale ciężko go w tej chwili znaleźć) ...

19 Lut 2015, 22:08

Przecież Astra też ma ocynk... :roll:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Lut 2015, 20:50

Siemano. Wracając do tematu jestem w powiedzmy juz 70 % za e 46 2.5 170 km. Na razie tylko przeglądam ogłoszenia i do 15 koła się dostanie z lpg (?)
Corsa juz po polerce i wyprana. Niedługo może ją wystawie.

Wracając do BWM to najbardziej w niej mnie martwi czy moje dziewczyna będzie sobie radzić z tylnym napędem. Chodzi o to jakie tam są i jaki układ wspomagania wybrać (jakieś a'la ESP). Jezdzi spokojnie wiem ze najwazniejsze to rozsądek. Ale przezorny
I jeszcze pytanie jaki koszt orientacyjny pakietu startowego?

Pozdro
michalow
Nowicjusz

Auto: Corsa D
Silnik: 1.3 CDTI
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

27 Lut 2015, 22:33

michalow napisał(a):I jeszcze pytanie jaki koszt orientacyjny pakietu startowego?

A skąd mamy wiedzieć? Może być do wymiany wszystko po kolei, a być może największym wydatkiem będzie choinka zapachowa do auta (ale i tak bardziej polecam puszki California Scents :wink: )

Co do dziewczyny - nie przesadzajmy z tylnym napędem. Zakładając, że pedał gazu to dla niej coś więcej niż na opór wciśnięty albo całkowicie puszczony, to da sobie radę. Zwróć jej uwagę, żeby uważała jak będzie mokro i ślisko, odpuszczała gaz na zakręcie i naucz ją kontrować. Nie kupujesz przecież Corvetty, która wpada w poślizg nawet jak stoi :mrgreen:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009