GPS Fiat Bravo

02 Gru 2018, 17:44

Witam wszystkich :D
Proszę o radę, o pomoc..
Chce kupic chłopakowi na prezent pod choinkę GPS do samochodu. Nie mam się kogo poradzić a nie chce go po prostu tak wziąć do sklepu i powiedzieć "wybierz sobie" bo chce mu zrobić niespodziankę.. Jakieś pomysły? Tak myślę do 500zł bedzie ok. Samochód jego to Fiat Bravo 2010 rocznik.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :P
agata03
Nowicjusz

04 Gru 2018, 10:49

agata03 napisał(a):Chce kupic chłopakowi na prezent pod choinkę GPS do samochodu
Masz na myśli nawigację?

Czy chłopak korzysta już np. z nawigacji w telefonie?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

04 Gru 2018, 14:00

Tylko Google maps
agata03
Nowicjusz

05 Gru 2018, 09:16

Ok, zatem możesz kupić mu licencję np. na AutoMapę na androida i będzie mógł korzystać z niej na swoim telefonie lub kupić osobne urządzenie na którym będzie tylko nawigacja.
Urządzenie może być na Win CE 6.0 + jakiś program do map (może być AM), druga opcja to tablet z androidem na którym można będzie korzystać również z Android Auto który jest darmowy ale niestety w naszym kraju nie ściągniesz go z google play (da się to jakoś obejść bo działa u nas sam sprawdzałem) dodatkowo na takim urządzeniu można zainstalować też AM jak już wyżej wspomniałem i tu mamy większe pole do popisu. Kwestia wybrania odpowiedniego tabletu pod nawigację, nie wiem jak duży jest samochód i ile jest tam miejsca ale tablet max 7 cali do osobówki bo większy będzie przeszkadzał moim zdaniem.

Pomyśl którą wersję byś wolała to coś podpowiem.
1. Tablet z androidem
2. Nawigacja z Win CE 6.0
Cichy77
Forumowicz VIP

05 Gru 2018, 09:24

a co powiesz na takie coś? :)
https://www.apollo.pl/produkt/nawigacja-gps-vordon-7-8gb-fm-mapy-pleu-av-z-mozliwoscia-podlaczenia-kamery-cofania,75437.html

Szukałam troszkę w internecie.. Ma dość dobre opinie. Widzę, że Ty jesteś Expert :mrgreen: to może wiesz czy będzie ok :ok:
agata03
Nowicjusz

05 Gru 2018, 10:33

Z tą nawigacją może być problem przy komunikacji ze smartfonem dzięki któremu będzie dostępne połączenie z internetem. Same mapy tez nie są najlepsze. Urządzenia z Win CE potrafią być kapryśne jeżeli chodzi o połączenia ze smartfonem ogólnie działają stabilnie i nie powinno być z nimi problemu ale mamy też tu ograniczoną ilość map jakie możemy zainstalować. Na tym urządzeniu chyba najlepiej sprawdzała mi się AutoMapa która jest dodatkowo płatna i licencja roczna to około 80zł.

Moim zdaniem fajnym wyborem jest aktualnie urządzenie z androidem 7.0 Navitel T700 3G tu przykładowy link https://allegro.pl/navitel-t700-3g-nawi ... 36926.html Całkiem nieźle sobie ono radzi i mamy możliwość instalowania innych map, aplikacji.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

05 Gru 2018, 10:41

O super :D poczytam sobie :ok:
agata03
Nowicjusz

05 Gru 2018, 12:57

Daj znać jak wybierzesz i napisz jakieś opinie lub jak coś innego wymyślisz jeszcze to pisz śmiało :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

05 Gru 2018, 12:58

Jasne! :mrgreen:
agata03
Nowicjusz

09 Gru 2018, 17:00

chyba wybór padnie na ten model..
NAVITEL E700 nawigacja samochodowa GPS 7 cali
:D :mrgreen: :ok: