GPS VDO Dayton... TV?

04 Sty 2008, 21:59

Witajcie :D

Mam nawigacje VDO Dayton i jak ją włączam to jest opcja TV/DVD tylko nie działa :( co muszę kupić żeby telewizja mi odbierała i mógł bym oglądać filmy ?

Pozdrawiam :lol:
kozi0403

11 Sty 2008, 09:52

Jeśli jest taka opcja, to na pewno brakuje Ci anteny TV (na allegro od ok. 50PLN). Ponadto (nie znam tego radia/navi, ale w większości jest podobnie) musisz właściwie podłączyć radio. Bardzo ważny jest (chyba!) różowy przewód, który powinien być podłączony do czujnika hamulca ręcznego (teoretcznie). Wtedy możesz oglądać TV/VCD/DVD, ale tyko podczas postoju. Ze względów bezpieczeństwa w czasie jadzy (zwolniony hamulec ręczny) urządzenie wyłącza wyświetlanie obrazu i można tylko słuchać filmu... ;)

Napisz coś więcej o tym VDO - wtedy może uda się ustalić to co pewne, zamiast gdybania...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

12 Sty 2008, 14:08

Jest to model MS 5000 i zdaje mi się że jest podłączony dźwięk ponieważ kobietka mówi gdzie jechać :lol: czyli mam kupić antenę i będzie działało TV ? Pozdrawiam :)
kozi0403

13 Sty 2008, 13:08

Niestety, obawaim się, że Twój MS5000 nie posiada wbudowanego tunera TV... A to oznacza, że TV nie da się odbierrać na tym urządzeniu... :(
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota S-FR Racing Concept
    Rok po premierze S-FR Toyota pokazała na Tokyo Auto Salon 2016 jego wyczynową wersję – S-FR Racing Concept. Model powstał w japońskim studiu Toyota Gazoo Racing, które opracowało do niego bogaty pakiet aerodynamiczny, ...
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...