GPS VDO Dayton... TV?

04 Sty 2008, 21:59

Witajcie :D

Mam nawigacje VDO Dayton i jak ją włączam to jest opcja TV/DVD tylko nie działa :( co muszę kupić żeby telewizja mi odbierała i mógł bym oglądać filmy ?

Pozdrawiam :lol:
kozi0403

11 Sty 2008, 09:52

Jeśli jest taka opcja, to na pewno brakuje Ci anteny TV (na allegro od ok. 50PLN). Ponadto (nie znam tego radia/navi, ale w większości jest podobnie) musisz właściwie podłączyć radio. Bardzo ważny jest (chyba!) różowy przewód, który powinien być podłączony do czujnika hamulca ręcznego (teoretcznie). Wtedy możesz oglądać TV/VCD/DVD, ale tyko podczas postoju. Ze względów bezpieczeństwa w czasie jadzy (zwolniony hamulec ręczny) urządzenie wyłącza wyświetlanie obrazu i można tylko słuchać filmu... ;)

Napisz coś więcej o tym VDO - wtedy może uda się ustalić to co pewne, zamiast gdybania...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

12 Sty 2008, 14:08

Jest to model MS 5000 i zdaje mi się że jest podłączony dźwięk ponieważ kobietka mówi gdzie jechać :lol: czyli mam kupić antenę i będzie działało TV ? Pozdrawiam :)
kozi0403

13 Sty 2008, 13:08

Niestety, obawaim się, że Twój MS5000 nie posiada wbudowanego tunera TV... A to oznacza, że TV nie da się odbierrać na tym urządzeniu... :(
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...
    Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...