Właśnie dzisiaj podano daty wszystkich eventów spod znaku Gran Turismo 2011. Wśród różnych znakomitych torów znalazł się też Tor Poznań - po raz siódmy z kolei. Całość będzie trwać 3 dni - od 2.07 do 07.07, a różne superauta pojawią się najpierw w Sopocie.
Rokroczne spotkania pod tytułem Gran Turismo to okazja do treningu swoich umiejętności na profesjonalnym torze wyścigowym z instruktorami. Korzystają z niej, ku uciesze widzów podziwiających paradę, najczęściej właściciele bardzo drogich i rzadkich samochodów. Nie wierzę, że znając ten event nie jesteście zainteresowani przynajmniej odwiedzeniem Poznania w tych dniach, dlatego poniżej macie cały oficjalny terminarz.
2 lipca: Pre party w Sopocie (opcjonalne)
07:30 – przypłynięcie uczestników do Gdyni (Stena Line)
13:00 – przypłynięcie uczestników do Gdańska (Polferries)
18:00 – wydarzenie specjalne w Sopocie
3 lipca: Oficjalne otwarcie imprezy w Poznaniu
16:00 – 19:00 – wydarzenie specjalne w Poznaniu
20:00 – obiad w hotelu Andersia w Poznaniu
4-6 lipca: Tor Poznań
Trzy pełne dni na torze z wyżywieniem i instruktorem. Ta część całego wydarzenia jest jednak dostępna tylko dla uczestników, prasy i VIP-ów
6 lipca: Uroczysty obiad i impreza zamykająca
22:00 – uroczysty obiad w hotelu Andersia
22:00 – afterparty dla uczestników i VIP-ów w hotelu Andersia
7 lipca: Pożegnanie
12:00 – wyjazd uczestników z Poznania
Jeśli jesteście zainteresowani wzięciem udziału swoim autem, możecie się rejestrować
TUTAJ. Opłata to 1800 euro + VAT. W skład tego wchodzą trzy dni na Torze Poznań, cztery noce w czterogwiazdkowym hotelu, pełne wyżywienie na torze, instruktor, otwierający i zamykający obiad, jedno z wydarzeń specjalnych w Sopocie i Poznaniu.
Nie wiem jak wy, ale ja tam będę na 100%. Kto wie, może uda się, jako uczestnik?
Pisząc newsa o Gran Turismo Polonia 2011, przychodzą mi jeszcze dwa eventy podobnego typu – Rage Race 2011 i Verva Street Racing. Na tym ostatnim byłem rok temu i muszę przyznać, że było wybornie!