Grand Voyager i Grand Caravan

11 Mar 2010, 11:00

Witam
Planujemy z żoną zakup jednego z samochodów:
Chrysler Grand Voyager albo Dodge Grand Caravan.
Wybraliśmy te modele, gdyż zależy nam na dużym wygodnym samochodzie z 7 miejscami i dodatkową przestrzenią bagażową no i w przystępnych cenach.
Nie stać nas niestety na nowe i bedziemy musieli kupić jakiś używany model. Itu chciałbym prosić Was o podpowiedź i porady.
Zależy nam aby wymienione modele miały taki bajer jak odwracany tyłem do kierunku jazdy fotel pasażera. Wiem że to jest dość popularne rozwiązanie w tego typu samochodach jednak nie wiem czy jest to robione seryjnie w każdym samochodzie czy stanowi rodzaj wyposażenia dodatkowego. Może wiecie od którego rocznika zaczęto stosować tego typu rozwiązania?
I w jakich rocznikach zaczęto stosować siedzenia chowane w podłogę?
Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 15:02 ]
naprawdę nikt nie ma wiedzy w tym temacie?
bartekkd
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

19 Kwi 2010, 09:25

Podbijam. Też bym chciał się dowiedzieć.
Namor
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

19 Kwi 2011, 00:12

bartekkd napisał(a):Witam
Planujemy z żoną zakup jednego z samochodów:
Chrysler Grand Voyager albo Dodge Grand Caravan.
Wybraliśmy te modele, gdyż zależy nam na dużym wygodnym samochodzie z 7 miejscami i dodatkową przestrzenią bagażową no i w przystępnych cenach.
Nie stać nas niestety na nowe i bedziemy musieli kupić jakiś używany model. Itu chciałbym prosić Was o podpowiedź i porady.
Zależy nam aby wymienione modele miały taki bajer jak odwracany tyłem do kierunku jazdy fotel pasażera. Wiem że to jest dość popularne rozwiązanie w tego typu samochodach jednak nie wiem czy jest to robione seryjnie w każdym samochodzie czy stanowi rodzaj wyposażenia dodatkowego. Może wiecie od którego rocznika zaczęto stosować tego typu rozwiązania?
I w jakich rocznikach zaczęto stosować siedzenia chowane w podłogę?
Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 15:02 ]
naprawdę nikt nie ma wiedzy w tym temacie?

W przypadku voyagera opcja odwracanego fotela pasażera nie istnieje a co do chowanych w podłogę foteli to model nazywa się stown & go i był produkowany od 2001
mirek929
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa

19 Kwi 2011, 23:07

Ford Galaxy i jego bliźniacze modele mają opcje odwracania foteli. Ale to ciut mniejsze auta niż Grand Voyagery.
Nie jestem pewien czy jakieś VW Multivany T4/T5 nie miały też odwracanych siedzeń.
zawsze spoko!
Don't worry, źryj chappi ;-)
Stiopa
Aktywny

Miejscowość: Poznań

19 Kwi 2011, 23:30

fotele kapitańskie miały eurovany Psa/Fiat :razz: już od1996r
a w Voyagerach chyba do tej pory nie opanowali techniki :mrgreen: opuszczanych szyb w tylnych bocznych drzwiach :roll:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

19 Maj 2011, 07:41

Z ciekawości dlaczego akurat te samochody (modele) ?
Ostatnio edytowany przez rmarduk, 19 Maj 2011, 23:58, edytowano w sumie 1 raz
rmarduk
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator czasu podróży
    Kalkulator czasu podróży może być przydatny dla osób planujących dłuższe trasy, w tym wakacje, wyjazdy służbowe czy też przeprowadzki. Dzięki kalkulatorowi, można oszacować, ile czasu zajmie dana trasa i zaplanować ...
    Toyota AYGO 2018 po modernizacji
    Nowe AYGO zachowuje rozpoznawalny znak X z przodu, który teraz stanowi mocną, trójwymiarową strukturę. Nowy projekt przodu auta otrzymał przeprojektowane przednie reflektory w stylu Keen Look ze zintegrowanymi ...