Grande Punto 2007 1.2 65KM

30 Lip 2017, 13:52

Witam, Samochód już oglądałem i jeździłem. Nie jestem pewien czy nie jest w nim uszkodzone sprzęgło, więc na pewno odbędzie się jeszcze jedna jazda testowa z innym kierowcą. Samochód spada z ceny, lecz sprzedający mimo to niezbyt chętnie negocjuje cenę.

W samochodzie do zrobienia jest:
-tylny amortyzator (trzeba zrobić komplet?)
-hamulec ręczny w ogóle nie działa
-pod silnikiem jest trochę mokro, prawdopodobnie do wymiany uszczelka między silnikiem a skrzynią biegów, wyciek niewielki
-wskażnik poziomu gazu nie działa poprawnie, butla do wymiany 01.2018

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Lip 2017, 19:22

taquito napisał(a):tylny amortyzator (trzeba zrobić komplet?)
trzeba zrobić tył a przód w zależności w jakim są stanie
taquito napisał(a):hamulec ręczny w ogóle nie działa
pewnie linka zerwana
taquito napisał(a):pod silnikiem jest trochę mokro, prawdopodobnie do wymiany uszczelka między silnikiem a skrzynią biegów, wyciek niewielki
uszczelniacz wału. Trzeba wyjąć skrzynie naprawa około 400-500 zł
Jak jeszcze dojdzie sprzęgło to na te wszystkie naprawy uzbiera się dobrą sumka ponad 1500 zl napewno dodatkowo dopytaj jak długo jest gaz i jakiej firmy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Lip 2017, 19:33

Może spróbuję ponegocjować na 11000zł.
Po wskaźniku gazu z kabiny myslę, że instalacja jest firmy STAG. Butla jest do 2018, bo wtedy mija 10lat od założenia instalacji. Czy sprzęgło jest do wymiany to nie wiem, a jeśli za mocno nie cieknie to chyba można na razie z tym jeździć.
taquito
Początkujący

30 Lip 2017, 21:36

Coś Ty się tak na niego napalił? Wstrzymaj sie, szybko go nie sprzeda z takimi usterkami. Policz sobie i Przemyśl, orientacyjnie
Sprzeglo+ uszczelniacz + robota 1000
Ręczny 200
Amory kpl 1000
Napewno dojdzie coś jeszcze a musisz pamiętać żeby sobie serwis zrobić odrazu. Filtry oleje świece rozrząd też z tysiaczek pójdzie. Sumując to wszystko to już spora sumka. A już nie wspomnę że 10 letni gaz i zaraz też butla do wymiany i gruby serwis.
A po wskaźniku od nie da rady rozpoznać marki bo w większości są uniwersalne.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

31 Lip 2017, 05:50

Nie napaliłem się, tylko szukam już dosyć długo samochodu, a to jak na razie jedyny w miarę sensowny, którego mi ktoś sprzed nosa nie sprzątnął i nie był składany z trzech :D Myślałem, że mimo tych napraw za 11k będzie warto. Amortyzatory liczyłem 300zł + wymiana. Ręczny pewnie ojciec zrobi. Co do sprzęgła nie mam pewności czy do wymiany. Butla w styczniu 250-300. Rozrząd był wymieniany gdzieś 20tyś temu. Olej do wymiany za kilka tyś km.
taquito
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe II generacji
    Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
    BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...