28 Lut 2015, 11:18
Witam,
Mój wybór padł na GP. Teraz tylko pytanie na jakim silniku.
Wiem, że diesel lubi długie trasy, a benzyla lepiej sprawdzi się w mieście ale w moim przypadku to nieistotne. Samochód ma mi służyć do tego by raz czy dwa razy w tygodniu gdzieś pojechać. ras po mieście będzie troszkę więcej co tras o dłuższym odcinku ale to nie będzie aż tak odczuwalne i istotne. Co do samego komfortu jazdy sam jeżdżę benzyniakiem i dieslem i nie mogę się zdecydować...
Koszty paliwa też raczej nie są istotne, bo tak jak pisałem, nie będę dużo jeździł. A zima? Auto będzie garażowane i raczej zadbane i w tym okresie roku. Z drugiej strony zima w moim regionie Polski trwa raptem 2 miesiące i bardzo rzadko temperatura spada poniżej 5-10 stopni... Nie jestem też zmuszony jeździć w takich warunkach autem.
Pytam więc o przyjemność z jazdy, moc. Ważne jest ruszanie z 0 jak i wyprzedzanie. Raczej nie myślę ścigać się tym autem ale chciałbym by było "agresywne" jak wdepnę pedał gazu.
Proszę o opinie na temat niżej wymienionych dwóch samochodów. (tylko te silniki wchodzą w grę)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ps. Różnica w 2/3 i 4/5 też jest nieistotna. Może dwa razy do roku zdarzy się, że tym autem przejedzie się więcej osób jak dwie.