Grande Punto - w jakim przedziale cenowym warto?

05 Wrz 2019, 13:28

Dzięki za schłodzenie głowy co do punciaka. Mam też coś świeżego, sprawdziłem VIN i rozmawiałem ze sprzedawcą i nie wiem czy kręci czy może być jak mówi. Ogłoszenie to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Wg raportu vin "Incydent: w 2012 i 2017. Sprzedawca twierdzi że było to wymieniane lusterko po kolizji z rowerzystą i lakierowany tylni błotnik i zdziwił się że Aso to w ogóle odnotował. Dodał że że była wymieniona przednia maska z powodu rdzewienia. Nie wiem też jak czytać te informacje z VIN bo drugi "incydent na 50 000 zł to chyba szkoda całkowita prawda?
Czytaj więcej: grande-punto-w-jakim-przedziale-cenowym-warto-vt117192-15.htm#p761527
swawolnypolak
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 13:45

swawolnypolak napisał(a):Dzięki za schłodzenie głowy co do punciaka.

A co Cię tak schłodziło? Bo w nastpnym aucie też masz jakiś problem...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Wrz 2019, 13:48

Przyznam że też się uczę na tym temacie (i na innych) na co zwracać uwagę, bo takich krętactw i ukrywania ze strony sprzedających się nie spodziewałem wcześniej auta miałem kupowane w rodzinie :(
swawolnypolak
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 15:03

Jak na tą chwile nikt niczego przed Tobą nie ukrył...jak do tego stopnia się nie znasz to szukaj auta w pobliżu serwisu aso żeby tam go sprawdzić i zamów sobie np.autotesto.
Do tego bierz vin i sprawdzaj ale niech już ktoś inny interpretuje bo niestety błądzisz i kiepsko to rokuje.
Rozszeżył bym też poszukiwania o coś czego sporo sprzedawało się w pl.typu corsa, yaris itd.
Odpuść nowości silnikowe typu 0,9 fiat.
Co do aut z ch to ten czerwony jak byłby na miejscu można obejrzeć chociaż silnik i rodzaj ogłoszenia są z dużą zapytajką.

Jeżeli chodzi o auta z ch to nie ma się vzego bać bo dużo się mówi ale jak zawsze rzeczywistość wygląda inaczej... tak żeby Cię uświadomić to coś co u nas zrobisz za 2k.w ch będzie kosztować 8k a sprzedający musi dać gwarancje tak więc może być auto rozbite ale też takie które np.ma rozrząd do wymiany z kompleksowym serwisem co często oznacza połowę jego wartości w ch.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

05 Wrz 2019, 15:10

swawolnypolak napisał(a):Wg raportu vin "Incydent: w 2012 i 2017. Sprzedawca twierdzi że było to wymieniane lusterko po kolizji z rowerzystą i lakierowany tylni błotnik i zdziwił się że Aso to w ogóle odnotował

Handlarz więc wiadomo będzie palił głupa..

swawolnypolak napisał(a):Dodał że że była wymieniona przednia maska z powodu rdzewienia

Taa jasne w 8letnim aucie ze znikomym przebiegiem.. a na zdjęciach widać że od strony kierowcy ma ciut większą szczelinę między błotnikiem..

No i po sprawdzeniu choćby w historiapojazdu.gov.pl auto o takich danych (numer vin i pierwsza rejestracja) nie istnieje więc gdzieś jest pewnie błąd..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Wrz 2019, 15:12

Panowie jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje, koniec końców zdecydowałem ze podwyższam trochę budżet i celuję w kilkuletnie auta poleasingowe. Tu co prawda też się można naciąć, ale żona pracuje w jednym z salonów leasingowych i możemy prześwietlić auto przed zakupem. Pozdrawiam serdecznie
swawolnypolak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

King of Europe Drift 2012 Poznań / relacja
    W dniach 20 – 22 kwietnia na najbardziej prestiżowym obiekcie wyścigowym w Polsce, czyli na torze "Poznań" odbyła się jedna z najważniejszych imprez driftingowych w całej Europie, a więc inauguracyjna runda King of ...