Grande Punto - w jakim przedziale cenowym warto?

03 Wrz 2019, 00:41

Hej, szukam taniego w utrzymaniu miejskiego autka i jakoś padło na Punto bo kiedyś miałem nim okazję jeździć i mam dobre wspomnienia.

Nie wiem za bardzo w jakim przedziale cenowym się poruszać by po prostu nie przepłacić. w mojej okolicy brakuje dobrych ogłoszeń prywatnych zerkam więc na dealerskie, ale podejrzewam że mają słone przebitki. Tu jedno z ogłoszeń które zwróciło moją uwagę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł].

Prawie 13 000 za auto z 2007 to wg mnie za dużo. Na co ewentualnie zwracać uwagę przy oględzinach by zbić cenę i czy warto o to zbicie walczyć czy szukać czegoś lepszego? pozdrawiam forumowiczów
swawolnypolak
Nowicjusz

03 Wrz 2019, 10:39

swawolnypolak napisał(a):Prawie 13 000 za auto z 2007 to wg mnie za dużo

Normalna cena za GP które jeżdzi już jakiś czas w Polsce i jest zadbane a tutaj jest niewiadoma historia i pewnie do opłat więc dolicz jeszcze 500-600zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Wrz 2019, 10:43

dzięki!
swawolnypolak
Nowicjusz

03 Wrz 2019, 11:33

Normalna cena za ten rocznik, krajowe auta np 2009-2010 potrafią chodzic i po 20tys
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Skrzynia biegów: Manualna

03 Wrz 2019, 13:15

a co sądzicie o takim gagatku? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]? o co przycisnąć sprzedawcę przy ewentualnej rozmowie?
swawolnypolak
Nowicjusz

03 Wrz 2019, 21:10

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jakoś nie wierzę w okazje i nie wiem czy robić te kilkadziesiąt km by obejrzeć? Może forumowi wyjadacze ze zdjęć coś wywnioskują? o co ewentualnie pytać?
Ostatnio edytowany przez mike, 03 Wrz 2019, 22:16, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Masz już jeden wątek, możesz spokojnie go kontynuować
swawolnypolak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexusy podatne na tuning
    Coupé LC i RC, limuzyny IS i LS, crossovery UX i NX czy nawet hatchback CT – samochody Lexusa wyróżniają się na ulicy. Ale dla tych, którzy chcą dodać im jeszcze więcej pikanterii, tunerzy mają ...

04 Wrz 2019, 00:03

Punto ok tylko ten środek taki trochę przyniedbany ale jeśli faktycznie od nowości u jednego właściciela to można się zastanowić.
Fiesta ładna i fakt cena podejrzanie niska ale w 1.6 bardzo często uszkodzeniu ulega system zmiennych faz rozrządu..

Skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Wrz 2019, 00:10

Gdańsk. Dzięki za odpowiedzi. Tamta fiesta akurat po dokładnym obejrzeniu jakaś dziwna maska, ściągana najpewniej z usa
swawolnypolak
Nowicjusz

04 Wrz 2019, 00:27

Może coś z tych?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - spalanie nieco zaniżone..
Barol
Awatar użytkownika

04 Wrz 2019, 00:30

Dzięki, przejrzę. Co prawda lubię ładne style nadwozia, ale wiem też że w tym przedziale cenowym na wybrzydzanie nie ma miejsca :) pozdrawiam
swawolnypolak
Nowicjusz

04 Wrz 2019, 12:22

Dwa ładne Grande tylko już trochę dalej.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

04 Wrz 2019, 12:25

przyznam że po Twoim poprzednim linku zafiksowałem się trochę na hondę jazz, wygląda że ma to czego potrzebuję :) Tylko drogie są ch...a. Co powiesz o takich ogłoszeniach?

(tu jakiś handlarzyna auto coś za zbyt bogate wyposażenie imo ale może się mylę)

tu z kolei prywatne od 1 właściciela, ale odpowiednio droższe i bardziej ubogie wyposażenie

o co pytać przy zakupie takiej hondy, co wyłapać by sprzedawca zszedł z ceny?
swawolnypolak
Nowicjusz

04 Wrz 2019, 12:58

Ta bezpośrednio od właściciela będzie lepszym wyborem.

swawolnypolak napisał(a):co wyłapać by sprzedawca zszedł z ceny?

Jak ktoś wie co sprzedaje to zejdzie może z 500zł z ceny albo tylko na paliwo a handlarz no cóż będzie nawijał makaron na uszy co on to nie sprzedaje..
Barol
Awatar użytkownika

04 Wrz 2019, 14:59

a czy byłbyś jeszcze tak uprzejmy by wskazać co sądzisz o tym ogłoszeniu? [link do Gratka wygasł]

Ewentualnie trochę większy bravo II z fajnym wyposażeniem, tylko najsłabsza wersja silnikowa

[link do Gratka wygasł]

Skaczę tak między jazzami a punto, na jazzy przemawia niski spadek cen więc łatwiej odsprzedać, punciaki mimo wszystko nieco ładniejsze a żona też ma jakieś zdanie przy kupnie :)
swawolnypolak
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 12:35

Grande ze Szwajcarii i bardzo ładnie się prezentuje? Tam większość szwajcarów sprzedaje auto tylko dlatego że jest coś nie tak albo po przejściach..
Sam silnik nie wiem niestety nie znam opinii ale jakoś nie ufam tym wyśrubowanym małolitrowych jednostek.

Bravo wygląda ok i jeśli chcesz auto typowo do miasta to takie 1.4 spokojnie da radę.
Barol
Awatar użytkownika