Gwarancja na regenerację DPF

27 Lis 2020, 19:42

Muszę oddać dpf do regeneracji. Spośród kilku firm, które się tym zajmują w okolicy jedna daje 2 letnią gwarancje bez limitu kilometrów bez wyjątków i ograniczeń. Czy można na tym polegać? Na jakie zapisy zwrócić uwagę? Czy w przypadku ponownego zapchania przez dajmy na to niesprawny egr, turbo, wtryski albo jazdę na miejscu jest szansa w ciągu 2 lat wyegzekwować ponowne czyszczenie?
krzych0104
Nowicjusz

27 Lis 2020, 20:08

W ciągu 2 lat to nawet fabryczny dpf można zapchać a co dopiero taki już czyszczony.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Lis 2020, 20:22

Myślałem, że takie czyszczenie chemiczne a nie wypalanie przywraca dpf praktycznie do stanu fabrycznego. Nie dzwoniłem, nie dopytywałem w tej firmie ale ciekawa sprawa z tą gwarancją jakie tam mogą być zapisy. Rozumiem gwarancja na pół roku ale dwa lata?
Może ktoś jeszcze na forum miał z tym do czynienia.
krzych0104
Nowicjusz

27 Lis 2020, 22:24

Nawet auto fabryczne nie ma gwarancji na dpf więc według mnie zwykły chwyt marketingowe.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Kwi 2021, 11:08

gwarancja 24 miesięczna obejmuje samochody z przebiegiem nie większym niż 150 tys. km, samochody z przebiegiem powyżej 150 tys. km gwarancja 12 m-cy, gwarancja nie obejmuje filtrów/katalizatorów jeżeli po regeneracji przyczyną szybkiego ponownego zapchania jest uszkodzona turbina, układ dolotowy, EGR, gwarancja nie obejmuje wszelkich czujników zamontowanych w filtrze/katalizatorze.
Pogasiy
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 05 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW X5 F15
Silnik: 2,0 TDI 231 KM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Legendarna SKODA 966 Supersport
    Jedyny zachowany egzemplarz wyścigowej ŠKODY 966 Supersport odzyskał swój blask dzięki pieczołowitej pracy specjalistów marki. Jeden z najefektowniejszych okazów czechosłowackiej sceny wyścigowej ...