Halogenowe żarówki a'la Xenon H7 12V - Które wybrać??

03 Lis 2016, 21:35

Witam,

Z miejsca powiem, że sporo jest tematów odnośnie żarówek ale mnie interesują konkretnie żarówki świecące zimnym białym światłem. Sporo jeżdżę po trasie, również nocą i zależy mi na dobrej widoczności. Oprócz tego każdy kierowca wie, że im barwa światła bardziej zbliżona do naturalnego, tym nasz mózg lepiej je toleruje i mniej się męczy, stąd standardowe żarówki żółtej barwy odpadają.
Sporo ostatnio na rynku żarówek halogenowych dymionych na niebiesko lub zawierających xenon przez co tworzą efekt podobny do świateł ksenonowych. Oprócz tego, że fajnie to wygląda to i widze, że działa. Ale co wybrać?

Nie chciałbym wydawać prawie stu złotych na jedną żarówkę np w przypadku Philipsa Blue Vision ale z drugiej strony nie wsadzę w reflektor jakiegoś chińskiego syfu za 4 zł/szt.

Ma ktoś doświadczenie z takimi żarówkami? Polecicie jakieś firmy? Tungsram/Osram?

Dzięki za pomoc.
dudek600
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 11 04 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Astra G/Audi A4 B5
Silnik: 1.6 101 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

07 Lis 2016, 07:53

Witam
Ponawiam pytanie Pana przede mną:)
Mianowicie kupiłam passata b5 2005 r i chciałabym założyć mu xenony. Nie znam się zabardzo na tym jakie wybrać dlatego proszę Was o pomoc :)
Zależy mi przede wszystkim na dobrej widoczności po zmroku. Tyle co słyszałam na ten temat że sa xenony 4300 (niby one dają najlepsza widoczność) i 5000 (trochę gorsza widoczność niż 4300 ale ładniej wyglądają?). Kolega mi je założy w weekend, ale musze je jak najszybciej zamówić, a on aktualnie wyjechał i mi nie pomoże. Bardzo proszę o podanie konkretnej firmy, modelu, jeżeli można prosiłabym o linki gdzie można je kupić :) wiem, że jest ich dużo na allegro, ale boje sie żebym nie kupila jakiegoś shitu. Cena jaka moge przeznaczyc to do 250 zl /2szt.
Pozdrawiam i liczę na odpowiedź :)
elizablee
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 5-2013
Auto: passat b5
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shooting brake, czyli sportowe kombi
    Określenie shooting brake od dekad wywołuje wiele emocji wśród fanów motoryzacji. W internecie możemy znaleźć mnóstwo wizualizacji prezentujących popularne sportowe samochody w takiej odsłonie. Wielu ...
    Hybrydowa Toyota Auris debiutuje w Polsce
    Toyota Auris drugiej generacji zadebiutowała w Polsce w styczniu 2013 roku. Samochód otrzymał zupełnie nowy wygląd nadwozia i wnętrza niż poprzednik, zyskując sobie sympatię klientów zarówno w całej Europie, ...