Jezeli piszesz o oryginalnych żarówkach ksenonowych,to nie pasują one do innych reflektorów niż ksenonowe - mają inny rozmiar i inny uchwyt.Oczywiście dla chcącego nic trudnego
.No i nie ma na rynku żarówek ksenonowych np. H4 czy H1 lub H7.Żarówki ksenonowe np. Philipsa mają oznaczenia D1R,D1S,D2R,D2S.Oznaczenia tych żarówek mówią o reflektorach refleksyjnych(R) oraz soczewkowych lub projekcyjnych(S)Zależy to oczywiście od reflektorów.No i nalezy zwrócić,że żarówki ksenonowe nie mają w srodku żarnika - są poprostu puste.Prawdziwe żarówki ksenonowe,nawet po włożeniu ich do zwykłych reflektorów nie będą świeciły tak jak powinny - światło będzie rozproszone i nie da się reflektora z taką żarówką prawidłowo ustawić.Będzie oślepiał innych kierowców,a ty będziesz widział gorzej niż na normalnych żarówkach.Nie nalezy kierować się barwą światła,gdyż co nam z tego,że żarówka ma lepszą barwę,świeci jaśniej,skoro rozprawsza światło?
Cieszę się,że nie chodzi ci o szpanerstwo,tylko o dobre oświetlenie drogi i bezpieczeństwo.Dlatego proponuję ci żarówki Philipsa NightGuide.Mam je we wszystkich samochodach i je sobie chwalę.Dlatego napisałem,że to,co opisuje producent,to nie żadna ściema reklamowa.Wczesniej miałem żarówki Philipsa BlueVision.Są one również dobre i nadal są w sprzedaży i są tańsze.Ale firma Philips idzie oczywiście z postępem i co chwila produkuje coś nowego.Oczywiście kupując te żarówki,nalezy wziąść pod uwagę to,kiedy najczęściej jeździ się samochodem.Żarówki NightGuide są przeznaczone dla tych,którzy jeżdżą często po zmroku i w nocy.Natomiast jezeli jeździsz raczej w dzień,a po zmroku i w nocy sporadycznie,to wystarczą ci np. BlueVision.Jak widać wybór żarówki nie jest prosty i trzeba pomyśleć,czy te żarówki,które chcesz kupić,będą spełniały swoją funkcję.Bo po co przepłacać?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...