Hamulce Lublin

31 Maj 2009, 10:28

jak go nie masz to znaczy ze ktos tam grzebał i to nie zle
artekk
Początkujący

Miejscowość: k-kozle
  • 31 Maj 2009, 10:40

By mieć hamulce musisz mieć w dobrym stanie układ hamulcowy tak z przodu jak i z tyłu w swoim Clio też nie moglem odpowietrzyć ukladu,wymieniłem tarcze z przodu i nowe klocki założyłem,żadnych efektów dopiero po wymianie okładzin ciernych z tyłu(tam mam bębny) problem zniknąl.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

31 Maj 2009, 11:22

Jak tylko poprawi się pogoda to rozbiorę bębny z przodu i zobaczę w jakim są stanie
    możliwe że przyczyna leży właśnie po tej stronie dzięki za wszystkie posty.
    adriankrzyzyk
    Nowicjusz

31 Maj 2009, 12:34

Nie moze byc ze nie masz korektora rozkladu sil hamowania, musisz miec chyba ze ktos go wyjal nie wiem jakim cudem i po co ale jezeli go nie masz to radzilbm zalozyc bo beda ci sie blokowaly kola z tylu przy mocniejszym hamowaniu. Co do problemu wydaje mi sie ze masz nieszczelny uklad i jak wcisniesz hamulec to leci do podlogi.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

31 Maj 2009, 13:40

Wycieku niemam na 100% co do samych hamulców jak pisałem wcześniej facet od którego kupiłem ten samochód tłumaczył że przecięto mu tylne przewody i tylko je wymienię i w trasę.Po moich oględzinach przy wyciąganiu starych cylinderków okazało się że przewody w miejscu gdzie są wkręcane do cylinderków były zapchane kawałkami drewna tak że niemiał prawa wcześniej hamować .Ja natomiast narazie wymieniłem szczęki ,cylinderki,przewody ,trójnik,i pompę hamulcową bo lała,i dalej to samo to mój pierwszy tego typu przypadek.

[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 21:17 ]
    Koledzy wracając do mojego problemu czy po wymianie pompy trzeba ja odpowietrzyc
    :?: a dopiero potem układ odpowietrzac

[ Dodano: Wto Cze 02, 2009 15:32 ]
    Witam wszystkich prosiłbym o poradę jak odpowietrzyc pompę hamulcową no i potem jaka kolejnośc odpowietrzania dzięki pozdrawiam.
    adriankrzyzyk
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...