REKLAMA
Witam posiadam Opla Astre F . Byłem dzisiaj na przeglądzie i diagnosta mi oznajmił że na tylną oś słabo a prawie wcale nie działają mi hamulce . Jak to naprawić ?
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Sprawdz głównie stan szczęk i cylinderków...Mogą byc zapieczone...turboxxx napisał(a): Byłem dzisiaj na przeglądzie i diagnosta mi oznajmił że na tylną oś słabo a prawie wcale nie działają mi hamulce . Jak to naprawić ?
piotrpz87 napisał(a):Zaraz zaraz z tyłu w oplu tak ma być i diagnosta to amator.
piotrpz87 napisał(a):Zaraz zaraz z tyłu w oplu tak ma być i diagnosta to amator.
Ręczny powinien być ok.
Hamulec nożny na tył jest wspomagający i nigdy nie będzie hamował tak jak przedni - po prostu tył lekko przyhamowuje dlatego z przodu powinieneś mieć tarcze a z tylu bębny.
Jeśli tak masz to nic nie rób - wszystko jest w porządku.
Takie rozwiązanie Opla.
bonifacy napisał(a): Przed wjazdem na nią powinien wprowadzić do systemu typ , model , rocznik auta . To co mu się wyświetli na ekranie jest dla niego wykładnikiem sprawności układu hamulcowego. Jak coś wykracza poza normę uznaje za złe , wymagające naprawy .
turboxxx napisał(a):Witam posiadam Opla Astre F . Byłem dzisiaj na przeglądzie i diagnosta mi oznajmił że na tylną oś słabo a prawie wcale nie działają mi hamulce . Jak to naprawić ?