Hamulec nie działa - Ford Mondeo

25 Cze 2011, 17:10

Witam
Od niedawna mam problem hamulec nie działa pedał wpada w podłogę lekko łapie jak w niego uderzę nogą. Jeśli to pomoże to stało się to jak hamowałem gwałtownie przed autobusem gdy wymusił pierwszęstwo.

czy może być przyczyną minimalny poziom płynu hamulcowego ?? Jeśli nie to jaka może być tego przyczyna ???

jest to ford mondeo 2000r 1.8

pozdrawiam
jendrek1989
Początkujący

25 Cze 2011, 18:23

jendrek1989 napisał(a):Jeśli to pomoże to stało się to jak hamowałem gwałtownie przed autobusem gdy wymusił pierwszęstwo.

Myślę ze bez tego tez wiadomo.Myslę-podejrzewam ze w czasie tego hamowania pękl Ci przewód hamulcowy.Zeby to stwierdzić trzeba wjechac na kanał i troche pokukać.Jak znam zycie i Forda M.to prawdopodobnie w okolicach zbiornika paliwa/przewód metalowy/A na potwierdzenie tego sam napisałes...
jendrek1989 napisał(a):minimalny poziom płynu hamulcowego
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

26 Cze 2011, 09:00

ale płyn nie ucieka już od dłuszego czasu miałem miałem lekko powyżej minimum bardzo lekko,i nie ucieka a już stoi około tygodnia
jendrek1989
Początkujący

26 Cze 2011, 12:17

Na początek to dolej trochę płynu i zobacz czy nadal wpada Ci ten pedał. Jeśli wpada to zobacz czy płyn wycieka pod samochodem jak tak to szybko namierzysz usterkę jak nie to może pompa jest padnięta. A może po prostu wystarczy odpowietrzyć układ.
Zacznij od uzupełnienia płynu i sprawdzenia czy nie ma wycieków. Płynu może nie ubywać bo nie używasz hamulca jak autko stoi.
Oczywiście mogę się mylić :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

26 Cze 2011, 12:26

ok dzięki za pomoc
jendrek1989
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...