Hamulec ręczny w Passacie B6

30 Mar 2011, 20:51

Mam pyt do uzytkownikow tegoz passata z tym hamulcem na przycisk.

Chodzi mi o to jak go doblokowac jezeli juz masz zacisniety. Bo u mnie jest tak ze zeby go odblokowac to trzeba wcisnac pedal hamulca a potem przycisk i wtedy jest odblokowany.

Ostatnio rozmawialem z kolego i mowil zebym wcisnol wiecej gazu i wtedy on sam sie odblokuje jak to jest naprawde. Moze ja mam cos popitolone z tym hamulcem.

Jezeli on prawidlowo dziala no to jest totalna porazka inzynierow z vw-gena

[ Dodano: 9 Kwiecień 2011, 07:15 ]
Tylu tu mechanikow i nikt nic nie wie?????????????
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

11 Kwi 2011, 13:09

Jeśli odpalasz go to możesz odblokować tylko po wciśnięciu hamulca nożnego a później przycisku od ręcznego.
Jeśli natomiast blokujesz hamulec na uruchomionym silniku to możesz za każdym razem ruszyć wciskając więcej gazu i hamulec sam się odblokuje.

Porażka to jest na pewno. Moim zdaniem idealnie automatyczny hamulec ręczny jest rozwiązany w Renówce w Espace gdzie za każdym razem po zgaszeniu silnik hamulec sam się blokuje i przy ruszaniu sam się odblokowuje nie trzeba o nim myśleć :).
woody
Nowicjusz

Miejscowość: Zakopane Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...