Hamulec ręczny w Passacie B6

30 Mar 2011, 20:51

Mam pyt do uzytkownikow tegoz passata z tym hamulcem na przycisk.

Chodzi mi o to jak go doblokowac jezeli juz masz zacisniety. Bo u mnie jest tak ze zeby go odblokowac to trzeba wcisnac pedal hamulca a potem przycisk i wtedy jest odblokowany.

Ostatnio rozmawialem z kolego i mowil zebym wcisnol wiecej gazu i wtedy on sam sie odblokuje jak to jest naprawde. Moze ja mam cos popitolone z tym hamulcem.

Jezeli on prawidlowo dziala no to jest totalna porazka inzynierow z vw-gena

[ Dodano: 9 Kwiecień 2011, 07:15 ]
Tylu tu mechanikow i nikt nic nie wie?????????????
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

11 Kwi 2011, 13:09

Jeśli odpalasz go to możesz odblokować tylko po wciśnięciu hamulca nożnego a później przycisku od ręcznego.
Jeśli natomiast blokujesz hamulec na uruchomionym silniku to możesz za każdym razem ruszyć wciskając więcej gazu i hamulec sam się odblokuje.

Porażka to jest na pewno. Moim zdaniem idealnie automatyczny hamulec ręczny jest rozwiązany w Renówce w Espace gdzie za każdym razem po zgaszeniu silnik hamulec sam się blokuje i przy ruszaniu sam się odblokowuje nie trzeba o nim myśleć :).
woody
Nowicjusz

Miejscowość: Zakopane Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowe SUV-y - które są najtańsze w utrzymaniu?
    Portal analityczny Kelley Blue Book przyjrzał się luksusowym SUV-om, które są najtańsze w zakupie i utrzymaniu w skali pięciu lat. Chociaż badanie przeprowadzono z myślą o amerykańskim rynku, zwycięzcami aż trzech ...