Hatchback ~40-50k

22 Lip 2021, 21:29

Cześć!
Obecne auto: Toyota Corolla e12 2003r. HB 3D 1.4
Roczny przebieg: 4-5k km ale to dlatego, że służy mi do dojazdu do pracy. Nie przepadam tym autem jeździć w dalekie trasy, nie jest zbyt wygodne w mojej ocenie.

Budżet pomiędzy 40-50k
Tylko benzyna i tylko 5D

Troszkę się rozglądałem i jeśli chodzi o stronę wizualną to najbardziej podoba mi się Auris II po lifcie (1.6 najbardziej mi pasuje) oraz Volvo V40 II (tutaj chyba też 1.6 120/150KM?)
Jednakże tutaj głównie wizualnie się kieruję, nie znam się na silnikach i ich wadach/zaletach, tak samo jak na koszcie utrzymania chociaż volvo kojarzy mi się z raczej drogim serwisem, słusznie?

Czy możecie polecić mi/doradzić co wybrać? A może inny model doradzicie? Jeżdżę spokojnie więc 200KM i więcej mi nie potrzebne :D

Pozdrawiam
Tiazz
Obserwowany

23 Lip 2021, 09:39

Aurisa w hybrydzie bym brał.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

25 Lip 2021, 12:31

hoderi145 napisał(a):Aurisa w hybrydzie bym brał
W tym budżecie ten po lifcie będzie z dużym przebiegiem albo w bardzo ubogiej wersji. Niemniej jednak to auto to bardzo dobry wybór z takim napędem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Duster 2018: w 100% zmieniony design nadwozia
    Wszystkie zewnętrzne elementy zostały przeprojektowane i zyskały bardziej wyraziste kształty, które podkreślają siłę charakteru auta. Wnętrze Nowego Dustera oferuje wyższy poziom komfortu bez kompromisów. Zdecydowanie ...