Hatchback/Coupe/Hot Hatch - 30-40 tyś.

09 Sty 2018, 19:48

Witam kierowców.
Od jakiegoś czasu planuje zmienić auto ale dopiero po nowym roku sprawy nabrały obrotu, takie tam postanowienie noworoczne :mrgreen:
Jeżeli chodzi o nadwozie, raczej celuje w te co w temacie, inne typy zostały odrzucone przez design inne przez jakość, a jeżeli mi się jakiś już spodobał to niestety nie moją kieszeń. Co do tras, co tydzień jeżdżę do Krakowa, to jest dla mnie jakieś 130km z tego 80km autostradą, miesięcznie robię do maksymalnie 2k km w porywach, więc rocznie myślę że jest to przedział 20-24k km, odcinki raczej mieszane miasto/trasa, może z lekką przewagą co do tego drugiego. I sam nie wiem w co się pchać, na pewno jeżeli się zdecyduję na benzynę to odrazu
założę instalację, lub diesel. Aktualne moje auto sprawdzało się fajnie w trasie, ale gdy trzeba było podskoczyć gdzieś do miasta, czy pojechać do sklepu lub siłownię to już spalanie latało w granicach 10-12l co nie jest fajnym wynikiem. Od Auta na pewno oczekuje dobrego spalania w cyklu mieszanym, jakiejś przyzwoitej mocy żebym się nie biał że przy prędkości autostradowej wcisnę mu gaz a tu płacz, teoretycznie udanej jednostki :naughty:

Na ten moment bardzo przyglądam się Oplu Astrze J GTC w benzynie 1.4 140km i 2.0 diesel. Również oko można zawiesić na VW Scirocco i tutaj raczej z tego co czytałem to najrozsądniejszym wyborem byłby diesel, choć nie zawsze. I raczej tyle co mnie wstępnie zainteresowało, jakieś uwagi nt. podanych modeli lub inne propozycje?
Repcak10
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 03 2013
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Mercedes E W210
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

11 Sty 2018, 08:56

Bump.
Repcak10
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 03 2013
Przebieg/rok: 22tys. km
Auto: Mercedes E W210
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

09 Lut 2018, 01:40

Kolego jeżeli chcesz mieć jakieś wrażenia z jazdy to niestety zwykła astra CI ich nie zapewni :) . Jeżeli chciałbyś kupić hot hatcha to polecam
Renault Clio III sport
Renault Megane II RS
Ford Focus II ST lub każde volvo z silnikiem 2.5T :) .
Są to samochody dość żwawe i w dodatku świetnie współpracują z instalacją LPG i do tego na gazie przy normalnej jeździe nie zbankrutujesz :) .
Grzesiek1234
Obserwowany

Auto: Renault megane RS
Silnik: 2,0T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i3 Concept Coupe - nieograniczony dostęp do sieci
    Dzięki funkcjom systemu BMW i ConnectedDrive model BMW i3 Concept Coupe ma nieograniczony dostęp do sieci. Przy w pełni naładowanych akumulatorach układ napędowy BMW eDrive, w który wyposażono BMW i3 Concept Coupe, ...