19 Sty 2016, 19:16
Witam wszystkich. Na wstępie chciałem powiedzieć, ze forum przeglądam już sporo czasu, jednak moja wiedza jest wciąż mała. Prawo jazdy mam dopiero od 2 miesięcy, a samochód którego szukam będzie pierwszym i jedynym w rodzinie. Kwota przeznaczona na niego to max 15 tyś oczywiscie, im mniej tym lepiej. Kwoty tej nie moge przekroczyć i oznacza ona: samochód + opłaty. Sporo czytałem o samochodach i doszedłem do wniosku, ze mój wybór ogranicza się do:
toyota corolla e12
honda civic vii
opel astra 3
opel astra g?
Ogólnie mam spory mętlik w głowie, nie wiem do końca na co zwracać uwagę, mam wybrać pare linków na olx, otomoto i będe jeździł z mechanikiem i sprawdzał potencjalne samochody. Fajnie jakby silnik był do 1.6, wtedy bede mial nizsza skladke, ale jezeli bedzie cos wartego uwagi wtedy ubezpiecze samochód na dziadka. Mieszkam w Płocku, województwo mazowieckie. Jeśli moglibyście przejrzeć ogłoszenia w promieniu do 100km i podesłać mi pare sensownych ogłoszeń byłbym wdzięczny. Pozdrawiam (w podobnych tematach nie znalazłem wszystkich informacji, które by mi wystarczyły, stąd ten post) i dziękuje za pomoc. Zapomniałem dodać, ogólnie samochod 70% trasy 30% miasto, przebieg roczny około 15kkm. Samochód bedzie stał pod blokiem, nie w garażu więc fajnie jakby byl ocynk.