Hatchback do 16 tysięcy grande punto czy peugot 207?

15 Cze 2014, 12:02

Witam, udało mi się troche odłożyć i postanowiłem zakupić samochód, powiem szczerze głównie na oku mam dwa samochody które cieszą oko jak je widze, bardzo mi się podobają, jednak nie wiem jak u nich z awaryjnością, oraz na co zwracać uwage przy kupnie tych modeli, jakie jednostki są najlepsze pod względem awaryjnosci oraz spalania paliwa,

Jeżdzę głównie po miescie 250 tys mieszkańców, w weekend troche dalszy wypad jak jest czas no i uczelnia 100 km w dwie strony, nie ukrywam że zależy mi na małym spalaniu, ale nie chce też jakiegoś muła, którym strach się bać wyprzedzić na trasie.

Głównie patrzę na Peugota 207, tego po 2005 roczniku, autko strasznie mi się podoba pod względem wizualnym, słyszałem że irytujące są tam pierdoły (martwe pole w lusterkach, czy zle skierowany nadmuch przez co zamarzają wycieraczki) autko jak dla mnie prezentuje się niesamowicie, dlatego prosiłbym o opinie na temat tego autka.

Również zwracam uwagę na Fiata Grande Punto, które również spoko się prezentuje, nie wiem jednak jak wygląda tam sytuacja wlasnie z silnikami, tj który najrozsądniej wybrać i jak z awaryjnością.

Proszę o pomoc

Dziękuje
vogel22
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: focus

15 Cze 2014, 12:17

W każdym lusterku jest martwe pole :ok: w sumie wszystkie silnik w tych autach są ok oprócz podstawowych - są za słabe. 1.6 THP w 207 to konstrukcja BMW na którą trzeba uważać ale nie jest w Twoim budżecie więc nie ma się czego obawiać
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Cze 2014, 12:21

Dziękuje za odp, czekam na jeszcze jakieś opinie, może ktoś miał okazje używać, jezdzic peugotem lub fiatem
vogel22
Początkujący

15 Cze 2014, 23:34

podbijam
vogel22
Początkujący

16 Cze 2014, 18:46

[link do oferty na Olx wygasł] tez podbijam czy warto kupic auto z tego linka dosyc długo juz stoi było wystawiana na alledrogo ,prosze o opinie cena jaka była wczesniej to 16500
robi82
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 10 2010
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: HONDA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
    Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...