Hatchback do 20 000 z opłatami

06 Gru 2020, 19:58

Witam wszystkich

budżet max 20 000 zł z opłatami
rejon mazowieckie/podlaskie
użytkowanie przeważnie poza miastem, rocznie do 15 000 km

Szukam hatchbacka ze względu na koszty utrzymania i wymiary, jeżdżę sam przeważnie. Teraz mam O1 1,9tdi, tanie auto ale i już stare, dużo do poprawek jest w nim. Nie mam budżetu aby zaszaleć dlatego pytam Was o poradę, na co postawić? Zostać przy vagu i celować w a3/golf v znowu z 1,9tdi, albo 1,6 lecz podobno to paliwożerny muł i kombinować z lpg, czy iść w coś innego? Teraz pogoda i wirus nie sprzyja podróżom, a widziałem że często podrzucacie linki aut, byście podrzucili jakieś ogłoszenia warte obejrzenia według was? Przyznam się że dla mnie na zdjęciu to wszystkie takie same są..
TomaszWOR
Obserwowany

06 Gru 2020, 20:29

Ja bym nieco powiększył budżet i poszukał Golfa ale VI 2,0 tdi
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

będzie spora różnica w stosunku do O1 - silnik Common Rail, większy, wygodniejszy, z tyłu już nie ma belki, lepiej się prowadzi lepiej wygłuszony, podejrzewam też że lepiej wyposażony w stosunku do Octavii.

15.000 roczne przebiegi więc ewentualnie może być też 1,6 mpi, chociaż ja chyba bym szukał diesla. Chyba że te 15 tys to w korkach 5 km po mieście.

A co to znaczy 20.000 zł z opłatami? Ma być w tym OC też? i wkład?
No to chyba na samo auto 17-18 tys
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

08 Gru 2020, 20:01

Sobie przeliczyłem i 20k na samochód mogę wydać, bez OC i wkładu. Golf Vi fajny lecz w moim budżecie najwyżej V i zostanie w kieszeni trochę. Ten silnik 2.0tdi cr ma DPF?
TomaszWOR
Obserwowany