Hatchback do 26 tyś. zł

10 Lut 2015, 10:48

Witam!
Szukam jakiegoś hatchback`a:
-do 26 tyś. zł
-tanie w eksploatacji
-benzynowe
-w miare dobre mechanicznie i z dobrą blachą żeby pojeździło pare lat

Nie interesują mnie uwagi typu "tanie plastiki" bo dobrze sobie zdaję sprawę, że za taką kwotę nie będe miał Bóg wie czego. Auto będzie używane głównie do jazdy do pracy i spowrotem (łącznie jakieś 20 km).

Na razie zastanawiam się nad Hyundai i20/30; Fiat Bravo; Mazda 2; Ford Fiesta Mk 7.

Z góry dzięki za pomoc!
BartekBan
Obserwowany

Auto: Fiat Siena

10 Lut 2015, 12:55

Hyundai i30 ostatnio widziałem ogłoszenie w Szwecji miał 760 tys. przebiegu - słabe auta raczej tyle nie przejeżdżają.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

10 Lut 2015, 19:18

motozakup napisał(a):Hyundai i30 ostatnio widziałem ogłoszenie w Szwecji miał 760 tys. przebiegu - słabe auta raczej tyle nie przejeżdżają.

u nas nikt by nie kupił ze względu na przebieg, a Polacy tak się spuszczają nad starszymi VAGami, że tyle robią, a można kupić nowsze o podobnej jakości :ok:

Popieram opcję Hyundaia i30 ewentualnie Kii Cee'd ale ale kolorze metalicznym, bo białym czy czerwonym możesz się zawieźć co do blachy, a raczej jej zabezpieczenia. Bravo też bardzo dobre aut. i20, Fiesta i Mazda 2 to jednak auta o klasę mniejsze i co za tym idzie mniej wygodne. i20 przed liftem miał wpadkę odnośnie złego osadzenia klamek drzwi, które obcierały lakier i rdza się pojawiała w tym miejscu. ASO naprawiało to bezpłatnie na gwarancji nawet jak nie jeździło się na przeglądy.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
    SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...