Hatchback do 5 tys benzyna

11 Lip 2017, 12:03

hondziarz napisał(a):To nie Golfy, którymi jeździ się do zajechania, nie wymieniając w nich oleju - za 6-7 tys. zł można naprawdę upolować perełkę od osoby, która wymieniała wszystko na czas.

Tak, za to do Civica za 5k ktoś ściąga olej z Niemiec, wkłada opony PIrelli i wymienia filtry co pół roku na Boscha Knechta :D a zawieszenie tylko ORI z ASO :)
Zapomniałeś że to nie Accord z 2010 roku ani Legend tylko taki Civic to to samo co Golf czy Astra czy BMW E36, we wszystkich 75% użytkowników trzepie filtry i zakłada najtańsze zamienniki jak już auto staje na drodze :D

Nie ten budżet i nie ta marka ;) kwestia znalezienia odpowiedniego egzemplarza
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

11 Lip 2017, 12:49

Pionek - taki cios od innego hondziarza? :D
Wejdź sobie na forum Civica (jakiekolwiek) i pooglądaj sobie galerie aut forumowiczów, opisy modów itd. Niektórzy naprawdę potrafią wpakować 20 tys. zł w auto, które rynkowo warte jest 6 - 7 tys. zł.
Wiadomo, że są i flejtuchy, ale my aut od takich osobników tutaj nie polecamy.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda

11 Lip 2017, 12:54

Do 5 tyś nie znajdzie auta, które opisujesz. Tak, są piękne, zadbane Civici, z super modami, felgami, zawieszeniem gwintowanym, odmalowaną pokrywą zaworów. Ale w tym budżecie możesz zapomnieć o takim aucie, więc taka gadka jest totalnie bez sensu. Koleś szuka ekonomicznego auta byle jeździć, a Ty wspominasz ludzi co ładują 20 tyś w samochód. No błagam.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

11 Lip 2017, 13:11

galakty napisał(a):Do 5 tyś nie znajdzie auta, które opisujesz

Owszem, będzie ciężko. Nie oznacza to jednak, że każdy Civic w tej cenie będzie chlał litrami olej i będzie dziurawy jak sito jak sugerujesz :wink: Uwierz mi - jest w czym wybierać.
Myślałem, że w modzie jest hejtowanie VAG, a widzę, że na tym forum nie lubi się przede wszystkim Hondy :(
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

11 Lip 2017, 13:49

Znajdzie, ale się naszuka i należy o tym wspomnieć. A nie polecać na ślepo Hondę w takim budżecie, że to auto bezawaryjne i się nic z nim nie dzieje, bo pojedzie, kupi Hondę bo mówili że jest cudowna, a tam okaże się, że trup.

Pamiętaj, że tu przychodzą osoby o poradę, nie znają się. Trzeba tłumaczyć wszystko po 10 razy. O to mam pretensje i nie tylko ja.

Z tym hejtowaniem daruj sobie ;)
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

11 Lip 2017, 14:12

galakty napisał(a): A nie polecać na ślepo Hondę w takim budżecie, że to auto bezawaryjne i się nic z nim nie dzieje, bo pojedzie, kupi Hondę bo mówili że jest cudowna, a tam okaże się, że trup.

Boże, widzisz i nie grzmisz :o
Za każdym razem uczulam potencjalnego kupującego, że przede wszystkim musi być to auto zadbane, a nie "jakakolwiek Honda, byle Honda". Auta tej marki cenię najbardziej, co nie znaczy, że nie da się ich zajechać - jak ktoś nie potrafi jeździć i przy okazji jest flejtuchem zniszczy każdy samochód.
Naprawdę, czepiasz się mnie na siłę. CrazyHorse Ci odpuścił to szukasz kolejnego wroga by wymieniać z nim "przyjacielskie" posty. Gdybym "wciskał" wszędzie Renówki lajkowałbyś każdy mój wpis.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

11 Lip 2017, 18:45

hondziarz napisał(a):Jak ktoś nie zakonserwuje zawczasu to owszem
zazwyczaj nie ma już co konserwować :ok:

Generalnie hondziarz to od Twojego fanatyzmu zbiera mi się na wymioty... Owszem, są to dobre auta, ale nie twórzmy znów religii (choć jak patrzę na miłośników Hondy to powątpiewam w ludzkość...). Nieważne jakbyś się starał, jakichkolwiek teorii byś nie tworzył, czasu ani realiów rynku nie oszukasz - Civici mają większe lub mniejsze problemy z rdzą czy poborem oleju, a za w.w przez Ciebie kwotę 7-8k można kupić lepsze auta niż 20 letnią Hondę.
Gratuluję również iście dojrzałego sposobu najeżdżania na auta innych użytkowników. Bardziej dziecinny byłby tylko tekst typu "twoja stara" :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004