REKLAMA
Witam serdecznie
A wiec na samym początku napisze prosto z mostu - nie znam się na motoryzacji, nigdy mnie to bardzo nie interesowało. Dotychczas przez 7 lat jeździłem Mitsubishi Coltem z 2004 - był to mój pierwszy samochód. Niedawno nadarzyła się okazja, wiec samochód sprzedałem. I tak jestem już bez samochodu z jakieś 2 tygodnie i myślę, że trzeba by było kupić wreszcie coś nowego - słowem wstępu potrzebuje porady
Dla mnie jako laika motoryzacyjnego samochód ma jak najlepiej wyglądać i być w miarę bezawaryjny, myślę o czymś co ma max 5-6 lat i co przez parę następnych powinno mi dobrze służyć - z moją wiedzą na temat motoryzacji każda wizyta u mechanika jest jak wizyta u wrednej teściowej To co samochód ma pod maską jest drugoplanowe. Jeżdżę w większości przypadków sam lub z jednym pasażerem, wiec biorę pod uwagę głównie jakiegoś zgrabnego hatchback'a. Po paru dniach rozglądania znalazłem parę samochodów, które wstępnie biorę pod uwagę mianowicie: Volvo V40, Mazda 3, Toyota Auris.
Niedawno wpadł mi BARDZO w oko Mercedes klasy A W176 (1.6 benzyna, 122KM, wersja 156 o ile dobrze pamiętam) i chyba półka cenowa jest w tym przypadku zawieszona najwyżej. Jeżeli już o pieniądzach mowa - myślę, że sufitem będzie 60 tys., maksymalnie 65.
Wizualnie z tych 4 najbardziej z zewnątrz podoba mi się Mazda 3, najbardziej z wnętrza klasa A. Toyota wydaje się być solidnym i bezpiecznym wyborem. Volvo po prostu dobrze, ciekawie wygląda. Co myślicie? Czy w tej cenie da się znaleźć w miarę dobrze wyposażonego Mercedesa? Niestety przywiązuje dużą uwagę do szczegółów. Nie ukrywam, że elementy wizualne AMG bardzo mi się podobają. Radze się Was, ponieważ nie chce zbyt pochopnie skreślić wcześniej wymienionych modeli. A może oprócz nich coś innego, ciekawego w tej cenie?
Z góry dziękuje za wszelką pomoc