Hatchback / liftback / sedan PB+LPG do 70k PLN

09 Maj 2017, 22:50

Witam,
od przyszłego roku będę robił około 20k-30k km rocznie w związku z czym powoli rozglądam się za czymś ciekawym.

Wstępnie rozważam tylko nowe, bo chcę wziąć sobie leasing na 5 lat w związku z czym chciałbym żeby się nie psuł :)

Do tej pory znalazłem sobie:
1) Opel Astra Sedan 1.4 turbo + LPG + pakiet Upgrade II, ale to jest w stosunku do hb poprzedni model i trochę się obawiam spadku cen. Dodatkowo nie ma radia z wyświetlaczem do którego mogę podłączyć CarPlay, ale to do przeżycia jest
2) Fiat Tipo (hb lub sedan) 1.4 turbo + LPG, Lounge + CarPlay + czujniki parkowania

W czwartek jadę do salonu Skody obejrzeć Rapid 1.2 TSI + LPG ale jest słabszy niż Octavia i wiecie jako to jest, chciało by się raczej więcej :twisted:

Może jest coś sensownego z niewiele używanych na co mógłbym zwrócić uwagę? Myślałem o v40/s60 ale w tym budżecie trochę mi się nie chce szukać używanych i naciąć się na minę.
maciek30
Obserwowany

Prawo jazdy: 07 07 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Skoda Octavia 2fl
Silnik: 1.4 TSI CAXA
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

09 Maj 2017, 23:01

W czwartek jadę do salonu Skody obejrzeć Rapid 1.2 TSI + LPG ale jest słabszy niż Octavia i wiecie jako to jest, chciało by się raczej więcej :twisted:

Nawet nie trać czasu, tragiczne auto.

W volvo masz bezpośredni wtrysk i lpg nie będzie aż tak opłacalne jak w przypadku zwykłego wielopunktu.

Astra to fajna opcja ale zwróć też uwagę na ceed'a/i30
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km