Hatchback/Liftback/Sedan powyżej 2.0 z LPG do 25tyś

09 Kwi 2018, 11:55

Cześć

Na dzień dobry powiem że chce się tylko rozeznać nie szukam w obecnej chwili, ale chce mieć już pogląd na sytuacje. Najprędzej za rok będe zmieniać, ale do rzeczy.

Co polecilibyście do 25tyś?
Sedan Liftback lub Hatchback
Silnik powyżej 2.0 który będzie dobrze współgrał z LPG
Wiem że to może mija sie z celem ale aby nie był drogi w utrzymaniu (części itp)
Wiadomo Polak zawsze chce wsyzstko tanio i by było super a tak sie nie da :) ale mimo to może coś najbliższe "ideałowi" sie znajdzie.

Jestem otwarty na wszystkie marki, kwestie wyglądu już zależne od modelu.
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Kwi 2018, 10:13

?????
Marcin96
Początkujący

16 Kwi 2018, 10:25

Za mało danych, popraw temat według wzoru z tego działu to może ktoś odpowie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

16 Kwi 2018, 11:17

Napisz coś więcej, dlaczego chcesz powyżej 2.0? Chcesz bardzo dobre osiągi? Jaka wielkość auta? Będziesz jeździł po mieście czy w trasie? Ile km rocznie?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

16 Kwi 2018, 23:30

galakty napisał(a):Za mało danych, popraw temat według wzoru z tego działu to może ktoś odpowie.

Budżet podany
Rejon oraz Własne Potrzeby bez znaczenia ponieważ narazie chce się tylko rozeznać.
Użytkowanie raczej miejskie, z nielicznymi wypadami po okolicznych miejscowościach w województwie.

Ossy napisał(a):Napisz coś więcej, dlaczego chcesz powyżej 2.0? Chcesz bardzo dobre osiągi? Jaka wielkość auta? Będziesz jeździł po mieście czy w trasie? Ile km rocznie?

Dlaczego powyżej 2.0 - dokładnie, chcę mieć lepsze osiągi, nie mówie od razu o niewiadomo jakich silnikach, może określe tak coś między 2.0 a 3.0, więcej nie potrzebuje. (Biorę również pod uwage 1.8T co prawda poniżej oczekiwań ale wydaje mi się że też mógłby się zaliczać)
Wielkość tak jak napisałem w temacie, Hatchback/Liftback/Sedan - tak wiem że to są różne wielkości ale na dobrą sprawę nie robi mi różnicy na który, rodzaj z nich padnie ponieważ lubię również większe samochody. Grunt aby samochód mi się podobał wizualnie i dawał frajde z jazdy.
Marcin96
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...