# Vauxhalla Vectrę też brałem pod uwagę, ale w podobnej do niej cenie (wersji 2.0 turbo) jest Saab 9-3. Stąd Saab na mojej liście, a nie Vectra czy Signum. Zresztą w Saabach jest znacznie większy wybór - na chwilę obecną kilka Signumów <£1000 oraz dwie Vectry (z czego jedna nieudolnie stylizowana na VXR (czyli OPC). Design zewnętrzny też na korzyść Saaba w porównaniu do VC czy Signum.
# Mazdę 6 I ma mój tata w Polsce i jest zadowolony z użytkowania, więc myślę,
że i ja z Mazdy 3 byłbym zadowolony. Jedyna rzecz to korozja. Jak ma się sprawa w II gen.? Bo chyba 3 ma ten sam problem, co i I gen. 6-ki.
# Skoro E12 jest lepsza niż Auris, to zostaje E12. Trochę boleję nad tym, że jest poprostu nudna.
# Civic VIII to chyba auto, ku któremu skłaniam się najbardziej. Design zewnętrzny i wewnętrzny jest według mnie najlepszy z prezentowanych aut. Patrzyłem też na sedana, ale jedynym silnikiem jest 1.3 + silnik elektryczny (czyli Hybryda IMA) - pytanie czy warto? Civic VII odpada, skoro mam możliwość kupna nowszego modelu.
# Accord również mi się podoba. Pytanie czy warto brać 2.0, czy dołożyć do 2.4?
# Skoro za Audi mam przepłacić, a napewno rocznikowo będzie starsze niż ww. samochody, to wypada z listy. Na plus dla mnie jakość wnętrza.
# W Saabie jedyne co mi się nie podoba, to wnętrze (materiały) i design wersji po FL
Laguny nie brałem pod uwagę - jak z elektryką (jak to we francuzach)? Na dzień dzisiejszy widzę tylko jedną - poniżej £1000 i to Birmingham (duże skupisko kolorowych), więc wybór jest żaden.
Volvo to ciekawe auta. Jak z ich użytkowaniem i awaryjnością?
Aha i co ze skrzyniami biegów? Czy w któryś modelach lepiej brać automat, czy manual? Jak pisałem wcześniej, najlepiej dla mnie byłoby brać automat, do ręcznej ciężko mi będzie wrócić.
Myślałem też, żeby może dołożyć troszkę i kupić IS300 lub IS250 (taki miałem plan na początku), ale pytanie czy warto, czy lepiej wybrać coś z pozycji powyżej?
Pozdrawiam
![Happy :happy:]()