REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Na takich kołach wygląda bardzo fajnie ale komfort jazdy masz dobry tylko na trasie.Dawidw203 napisał(a):myślałem o kołach 17 z przodu dać 17x7.5 ET 36 225/45/17 a z tyłu 17x8.5 ET 34 245/40/17 i pytanie moje brzmi czy to już nie będzie przesada na tak dużych kołach ?
No właśnie tak szerokie opony wymagają specjalnego traktowania i wystarczy że samochód był użytkowany w kiepskich warunkach ze złą zbieżnością lub miał nie do końca sprawne zawieszenie to mogą one wyglądać jak nowe a nie da się na nich jeździć. To są szerokie opony przy niskim profilu więc takie które będą miały więcej niż 5-6 lat to pewnie będzie już tragedia. Wiem, że może czepiam się szczegółów ale warto żebyś o tym wiedział.Dawidw203 napisał(a):No właśnie chciałem aluski razem z oponami bo obserwuje kila ogłoszeń i oponki naprawdę fajnedużo mięsa mają
Optymalnym rozwiązaniem będą alusy 16 cali o szerokości 7.5 cala bo takie pasowały oryginalnie do modelu który posiadasz. Jeżeli chodzi o oponę to w tym przypadku powinna ona być w rozmiarze 225/50R16.Dawidw203 napisał(a):to jakie aluski z oponami będą najlepszym rozwiązaniem ?