Help ;/ głosniki 6x9 JBL

07 Sie 2009, 12:21

Witam może ktoś będzie umiał mi pomoc ponieważ nie wiem co zrobić... A mianowicie mam taki problem, do swojego samochodu włożyłem dwa głosniki 6x9, podpiąłem je zamiast oryginalnych tylnych głośników... Mam radio JVC i gdy ustawie na tył balans +6 na głośnik np prawy gra ładnie, bass itp (wtedy nie gra lewy) natomiast gdy ustawie balans na 0 czyli żeby dwa z tylu grały równo to dzwięk jest strasznie słaby ;/ zero bassu itp. Moze ktos wie jak temu zaradzic, jak sobie z tym poradzić.. Z góry dziękuje za pomoc... pozdr
xDaMIaNx
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

08 Sie 2009, 13:41

na poczatek sprawdz podłączenie ... czy nie pozamieniałeś kanałów czy nie ma gdzies zwarcia
itp i czy kable gdzieś na wsuwkach nie sa luźne (powinny byc polutowane)
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

07 Sie 2010, 16:20

Cześć xDaMIaNx,

czy rozwiązałeś już ten problem? U mnie mam dokładnie to samo z tylnymi głośnikami i nie wiem co z tym zrobić...

[ Dodano: 8 Sierpień 2010, 21:55 ]
Problem rozwiązany dzięki zamianie plusa z minusem w jednym z głośników.
maxadrian
Nowicjusz

Miejscowość: Bielsko

29 Sie 2010, 14:46

witam

mialem u siebie w fiacie cc tak samo... mam podobne glosniki. poprostu odlaczylem jeden i zaminilem kabelki. po tej czynnosci do tej pory dziala perfekcyjnie :)
oczkowr22
Nowicjusz

Miejscowość: Dębno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...
    Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...