Witam wszystkich forumowiczów, i zarazem kieruję do was takie pytanie, właściwie kilka pytań:
Interesują mnie mniejsze, czy też większe różnice w Nissanie patrolu K260 potocznie zwanym Hiszpanem( mi ta nazwa się z czymś innym kojarzy niż z samochodem terenowym ale to nie tam forum
![Mr. Green :mrgreen:]()
), na tle wszystkomającego gr Y60 lub Y61 ( nie wiem dokładnie do którego z nich go porównać ponieważ nie wiem, w których latach Hiszpan był/jest produkowany, i to też jest moje drugie pytanko)
Kolejne natomiast dotyczy rzekomej wyższości tajemniczego Hiszpana nad gr-ami, dużo osób tak twierdzi, lecz nie wiem czemu? Może silniki w nich są inne i nie wybuchają? Mój mechanior coś mi tam wspominał, że jak terenówka to tylko Hiszpan, lecz wtedy byłem totalnie zielony i nie wiedziałem co to jest więc nie pytałem
No i teraz takie pytanko dla obu tych generacji, a właściwie dla trzech.Jak to jest np. po uszkodzeniu silnika w patrolu, wiem że można reanimować głowice na nissanową, albo jakieś tam zamienniki, a jak sprawa ma się z kolei ze swapem silnika. Dajmy na to, że w gr y61 pada 2.8 ( czyli jeszcze ten wadliwy ) to czy mogę sobie zaadaptować np, już ten nowszy nie awaryjny diesel czy jest to zwyczajnie nie możliwe.
Z góry dzięki za wszystko. pozdrawiam
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...