Holowanie przez straz miejska

16 Mar 2015, 22:17

Witam,
Dzis przy uczelni spotkala mnie niemila niespodzianka w postaci braku samochodu... Oczywiscie zostal odholowany mimo tego ze nigdy nie dostalam tam nawet mandatu... Sprawa ma sie tak:
Jest wjazd i kawalek kraweznika (miejsce moze na 2 samochody ale raczej bym tam nie zaparkowala ze wzgledu na malo miejsca na przejazd dla samochodow i znak zakazu plus holowanie i ze droga pozarowa) dalej jest wjazd na parking i ZATOCZKA ktora ewidentnie wyglada jak parking... Czy jest szansa jakiegos odwolania sie w takiej sytulacji? Dowiedzialam sie ze ta sytulacja miala miejsce w odpowiedzi na pismo rektora ktory tego zazadal... Jesli chodzi o ewentualny pozar to jest tez tam nawet kawalek chodniczka wiec straz napewno by przejechala gdyby moj samochod tam stal no i jak dla mnie to nie do konca jasne (tu znak, tu wjazd na parking a zaraz zatoczka). Czy jest szansa na odwolanie sie od tego i odzyskanie kwoty holowania i parkingu? To az 515 zl a zagrozenie bylo znikome!! Co dokladnie powinnam zrobic?
Kasiabasia
Obserwowany

Auto: Fiat seicento

17 Mar 2015, 08:23

jeśli to oznaczona droga pożarowa to nie ma co się spierać zapłać i miej z głowy
jak jest znak to mie masz się co odwoływać
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Mar 2015, 11:24

Dokładnie. Tym bardziej, że sam rektor napisał pismo w tej sprawie do SM. A więc SM jeździ, kontroluje i odholowuje stamtąd samochody.
Droga pożarowa to bezpieczeństwo nie tylko twoje ale i wszystkich osób będących w budynku.
Kasiabasia napisał(a): Jesli chodzi o ewentualny pozar to jest tez tam nawet kawalek chodniczka wiec straz napewno by przejechala

A jeżeli przyjechałoby kilka straży, plus pogotowie gazowe, energetyczne, ratunkowe, SM, policja ( bo jak jest poważny pożar, to zazwyczaj do takiego budynku przyjeżdżają wszystkie te służby i nie jedna czy dwie straże, tylko kilka ) ?
Kasiabasia napisał(a):To az 515 zl a zagrozenie bylo znikome!!

Skąd wiesz jakie było zagrożenie? W twojej ocenie znikome, ale jeżeli wydarzyłoby się coś poważnego, to mogłoby to być bardzo wielkie zagrożenie.
Przepraszam, że tak na ciebie "naskoczyłem" :) ale musisz sobie zdawać sprawę, że parkowanie w takich miejscach jest naprawdę niebezpieczne - nigdy nie wiesz co się wydarzy i gdzie dana służba będzie musiała postawić swój pojazd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000