Homologacja od vw t4 i Mercedes vito

20 Lut 2010, 09:02

Witam użytkowników tego działu. Czy ktoś z was dysponuje homologacją na samochód VW T4 i Mercedesa Vito? Wystarczy ksero, jak dla mnie scan. Z tego co się oriętuję homologacja na samochód ciężarowy nie jest przypisana do konkretnego pojazdu, ale na grupę pojazdów i wystarczy ksero do US. Samochody mam zarejestrowane jako ciężarowe i minimalna ładowność przekracza 500 kg jednak zostały kupione z drugiej ręki, a dla skarbowego to za mało. Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc będę wdzięczny. Pozdrawiam
Sebberis
Nowicjusz

Miejscowość: Trzebiatów

21 Lut 2010, 18:54

ale żeby auto było zarejestrowane jako ciężarowe to musi tam jakieś warunki spełniać czyli paka odgrodzona od przedziału pasażerskiego to raz a dwa jeżeli za granicą nie był rejestrowany jako ciężarowy to musisz tu go przerejestrować
Pozdrawiam
Dzimi
Dzimi
Początkujący

Miejscowość: Krosno Odrzańskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bugatti Chiron - super samochód
    Bugatti Chiron to super samochód produkowany przez niemiecką markę Bugatti. Jest to następca modelu Veyron i jednocześnie jedno z najszybszych i najbardziej luksusowych samochodów na świecie. Chiron został zaprojektowany ...
    Na co zwrócić uwagę przy zakupie terenówki
    W terenówkach najważniejsze są rama, zawieszenie, napędy i silnik. Buda ma mniejsze znaczenie. Sprawdź jak samochód odpala na zimno, jaki dymek idzie z rury wydechowej i ile go jest. Po kilku sekundach dymienia ...