Honda Accord,2.0- silnik

19 Cze 2010, 22:37

Witam, mam problem z silnikiem(instalacja gazowa) hondy, rocznik 94. Po nagrzaniu sie silnika, gaśnie i nie da się go uruchomić. Ponowne uruchomienie jest możliwe tylko gdy silnik ostygnie. Wymieniłem cewkę zapłonu oraz moduł zapłonu. Iskra jest przez cały czas. Mimo to problem nie znika. Proszę o radę. Walczę o niego już przez trzy dnie. Będę wdzięczny z awszelką pomoc. Zgóry dziekuję:)
użytkownik77
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

22 Mar 2012, 23:08

Ponieważ to mój pierwszy post witam wszystkich. Niestety mam ten sam problem jak kolega powyżej accord 2.2 1993 - elektryk sprawdził cewkę, fachowcy z YAKUZY aparat i wszystko gra a auto gaśnie po rozgrzaniu i odpala dopiero jak ostygnie. Dodam, że jest po remoncie góry silnika + wymiana pierścieni (bo auto umarło na trasie i nie dało się go odpalić - diagnoza brak kompresji na 4-tym cylindrze, na pozostałych po 8-9)....
swap
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: accord IV

25 Mar 2012, 07:38

Na początek sprawdzić trzeba ustawienie zapłonu.
Później luz zaworów - na zimnym mają większą przerwe i odpala ładnie ale na ciepłym przerwa się zmniejsza i nie dostaje odpowiedniej mieszanki - wiem bo też przerabiałem to w mojej hondzie z silnikiem 2,0.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro na FIA WEC, Bahrajn
    Od następnej rundy FIA WEC w Bahrajnie w wyścigach wezmą udział dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro. Będzie to pierwszy start prototypowego pojazdu marki Audi na piaskach pustyni. Jazda nocą i wysokie temperatury to ogromne ...
    Hamowanie silnikiem - niższe spalanie i bezpieczeństwo
    Hamowanie silnikiem to element techniki jazdy, dzięki któremu możemy z jednej strony zmniejszyć zużycie paliwa w naszym aucie, a z drugiej wpłynąć na bezpieczeństwo jazdy. Nie jest to jednak łatwy sposób hamowania, ...