Honda Accord diesel czy benzyna ?

10 Kwi 2011, 22:31

Witam
mam zamiar kupić Hondę Accord 2004-2006 i zastanawiam się czy 2,2iCTDi czy benzyna poj.2,0 z przeróbką na gaz ?
proszę o opinię.
dzięki
Bobik2
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacie

11 Kwi 2011, 19:57

hej jakis miesiac temu stalem przed podobnym wyborem i kupilem benzyne 2.0 przy aktualnych cenach oraz prognozach na przyszlosc diesel przestaje sie oplacać ON verva jest juz drozszy niz PB 95. Ja na dzien dzisiejszy wybralbym po raz kolejny PB, a tak swoja droga gratuluje wybory A VII jezdzi sie swietnie :D, jezeli chcesz jakies szczegolowe info polecam forum http://www.accordklubpolska.pl .

Pozdro
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII

12 Kwi 2011, 07:30

Przerobiłeś ją na gaz czy jeździsz na benzynie? Bo ja myślałem o przeróbce ale mam mieszane uczucia co do gazu. Mam kilku kumpli co jeżdżą autami z gazem w sumie nie są to HONDY ale jak się spotkamy to słyszę, że mają zawsze jakieś problemy ( to nie odpala rano szczególnie w zimie, to nie równo silnik pracuje, to gaśnie na skrzyżowaniu itd.)
Dlatego chciałbym się dowiedzieć jak to jest z HONDĄ 2.0 155KM na gazie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Dodano: 12 Kwiecień 2011, 08:47
A tak w ogóle to napalony byłem na diesla 2.2ictdi 140KM, tylko słyszałem, że są jakieś problemy z filtrem cząsteczkowym. Czy to prawda i czy wymiana takiego filtra jest droga?

Zgóry dzięki, pozdro.
Bobik2
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacie

12 Kwi 2011, 08:50

zaglądałeś forum które Ci poleciłem ? tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania.

Ja nie przerabiałem jeszcze na gaz ale planuje silniki 2,0 (2,4również jeżeli lubisz mocna jazdę to Ci polecam ten motorek) ładnie znoszą gaz ale trzeba dobrać dobra instalacje cały zestaw co i jak znajdziesz na HAKP; w klubie jest ich sporo i jeżeli ktoś kupił dobry zestaw nie narzeka lecz cieszy się tania jazdą. a co diesla i filtra cząsteczek stałych to bolaczka każdego nowego diesla nie tylko hondy o dieslach hondy nie wiem za dużo bo nie interesowałem się nimi bo uważam ze przestały być opłacalne, musisz jeszcze pamiętać ze diesel będzie miał większy przebieg a co za tym idzie auto będzie bardziej wyeksploatowane.

PS silnik 2,0 i 2,4 PB są na łańcuszku wiec wymiana rozrządu odpada :mrgreen:
Biedrona
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: rzeszow
Auto: Honda accord VII
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...