Honda accord - ocena, na co zwrócić uwagę.

27 Lut 2016, 11:21

Witam, jestem zdecydowany, żeby kupić sobie hondę accord VII 2.0 lub 2.4 w automacie. Znalazłem np taką ofertę na otomoto: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] jednak nie wiem na co powinienem zwracać uwagę, czy jest to podejrzana cena za taki egzemplarz ? czy szukać tylko w benzynie i zagazować czy może jest również opcja, żebym znalazł z instalacją gazową, którą bym wymienił na nową (wiem, że tam jakiś problem z zaworami jest).
jacobson
Nowicjusz

Auto: Nie mam

27 Lut 2016, 12:00

Magiczny przebieg < 200 k :D , to auto będzie miało grubo ponad 300 , jak nie lepiej.
Jak dla mnie auto za tanie , w dodatku sprawdzone , zobacz po ile chodzą te auta w Niemczech. A dodając jeszcze zarobek handlarza , to ile on musiał dać z nią :no:

Znacznie lepiej jest kupić auto bez instalacji i samemu sobie założyć.
Honda ma miękkie gniazda zaworowe które mogą się wypalać, więc instalacja musi być dobrej jakości , założona u dobrego fachowca który dobrze ją wystroi.
Także trzeba pamiętać o regulacji zaworów co 20 k km na gazie :ok:
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

27 Lut 2016, 14:12

a gdzie mogę szukać aut bezpośrednio z niemiec ? tak jak widziałem na allegro / otomoto to praktycznie same takie oferty "śmierdzące" :P
jacobson
Nowicjusz

27 Lut 2016, 14:23

W Niemczech :D
Mobile.de/autoscaut
Kieł
Stały forumowicz

27 Lut 2016, 15:08

Tylko że za auto z silnikiem powyżej 2l zapłacisz 18,6% akcyzy co jest wg. mnie nie opłacalne ...

Zarejestruj się na HAKP , można tam dorwać ładną sztukę

http://www.accordklubpolska.pl/index.ph ... -sprzedam/
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

27 Lut 2016, 19:01

Skoro chcesz automat to szukaj 2.4 z polski, z reichu nie opłaca się przez akcyzę.
2.0 nie daje zbytnio rady z tą skrzynią. Swoją drogą zawsze w pamięci miałem 2.0 accorda jako dynamiczne autko, szczególnie że był to mój pierwszy samochód tuż po przesiadce z Lki. W zeszłym tygodniu miałem okazję się takim przejechać - wspomnienia zniszczone, strasznie mułowaty :lol:
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...

27 Lut 2016, 21:22

Ten hondowski automat zabija całą przyjemność z jazdy tym autem, więc jeśli możesz to odpuść
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

28 Lut 2016, 12:28

No wlasnie tylko uparlem sie na ten automat, glownie dla wygody :P jeżeli accord + automat to zły wybór to może w takim przedziale cenowym jest jakiś lepszy automat, który ma tak samo dużo opinii o małej awaryjności :)
jacobson
Nowicjusz