Honda accord Przeglad co roczny gazu

18 Sty 2025, 20:02

Witam serdecznie , chciałbym się dowiedzieć jak to jest z przeglądem lpg w samochodzie osobowym . Posiadam pierwszy raz gaz w samochodzie . Pojechałem do lokalnego gazownika i zrobiłem przegląd kosztowało mnie 160 zł. Wymienił mi dwa filtry , podłączył komputer i powiedział że mapa ok błędów nie ma . Moje pytanie czy ja powinienem ten przeglad zrobic na stacji diagnostycznej? Zapytalem go o to przed serwisem . Gosciu co robil ten przeglad odpowiedzial że nie jest to konieczne . Powiedział że tylko legalizacja butli powinna być tam zrobiona. Mówił prawdę czy mnie okłamał zeby zarobić kasę? Jest na rybku sporo czasu i nie slyszał o czymś takim .Dostanę mandat podczas kontroli nie mając żadnych danych o przebytym co rocznym przeglądzie? Prosze o pomoc . Pozdrawiam
Jogotron89
Nowicjusz

18 Sty 2025, 20:10

Gazownik zrobił przegląd instalacji. Coroczny przegląd robi się na SKP, niezależnie od tego, czy samochód ma gaz, czy nie. Jeżeli kończy ci się badanie ( w dowodzie rejestracyjnym), musisz udać się na SKP, tam bada się sprawność całego auta, a nie tylko instalacji gazowej.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

18 Sty 2025, 20:15

Przegląd techniczny w samochodzie mam aktualny . Myślałem że taki przeglad na skp odnośnie gazu też musi się odbyć bo inaczej będzie mandat tak jak za brak normalnego przeglądu. Czyli jak mam ważny przegląd samochodu i butle zalegalizowaną to nie muszę co roku jeździć na skp żeby zrobić przegląd gazu ?
Jogotron89
Nowicjusz

18 Sty 2025, 20:19

Nie, tylko ogólny przegląd auta.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Sty 2025, 20:20

Dziękuję bardzo za odp . pozdrawiam serdecznie
Jogotron89
Nowicjusz

18 Sty 2025, 20:44

Oczywiście przegląd będzie droższy, ze względu na gaz.
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430 - prekursor serii F
    Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...