12 Sty 2009, 00:40
Witam. Przeglądałem to forum dość dokładnie jednak nie znalazłem zadowalającej odpowiedzi na nurtującą mnie kwestię.
Przymierzam sie do zakupu ww. Hondy Accord, szczególnie z rocznika 2001 po liftingu. Interesuje mnie kwestia wyciszenia wnętrza w tym samochodzie.
Z jednej strony słyszę opinię, że Hondy z lat 90 są słabo wyciszone, dopiero od Civica 2001 i Accorda VII (2003-08) można mówić o dobrym wyciszeniu, z drugiej strony, że ten Accord jest dobrze wyciszony.
Proszę o opinię na temat wyciszenia wnętrza w tym samochodzie, szczególnie z wyciszeniem od: silnika, opływającego powietrza, drogi (wyciszenie podwozia, nadkoli).
Może powiem czym jeżdżę/ jeździłem.
Aktualnie od 3 lat mam Nissana Almerę N15 (rocznik 1998) sedan, i wyciszenie w tym samochodzie jest dla mnie słabe. Głośno słychać szumy z podwozia i drogi oraz opływającego powietrza.
Jeździłem też Oplem Astrą I (rocznik 95) i Vectrą I (93r), i tam wyciszenie jest troszkę lepsze, zwłaszcza wyciszenie podwozia.
Jechałem także Volvo S80 (2001) i byłem zaskoczony. Nie wiedziałem dotychczas, że można aż tak dobrze wyciszyć samochód. 80 km/h i w środku słychać tylko latającą muchę.
Proszę opinie na temat wyciszenia tego modelu Accorda. Szczególnie mile widziane w odniesieniu do ww. samochodów którymi jeździłem.
Pozdrawiam. Zbyszek.