Honda Accord VI co sadzicie??

12 Sie 2010, 16:41

witam. po długim czasie rozmyslanie i zastanawiania sie jakie autko kupic,przyszło mi do głowy podobno fajne autko Honda co o tym sadzicie?? jaki silnik najlepiej wybrac?? benzynka czy moze diesel?? dzieki i pozdrawiam
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

12 Sie 2010, 21:46

W sumie nie napiszę chyba nic nowego, ale z tego co mi wiadomo, najbardziej polecany (a może nawet jedyny polecany) diesel Hondy, to świetny 2.2 i-CTDi, ale on występuje między innymi dopiero w kolejnej generacji Accorda. Na temat innych silników diesla montowanych w Hondach, nie słyszałem zbyt wielu opinii, są mało popularne i ludzie częściej wybierają jednostki benzynowe.
Jeśli chodzi o 6-gen., to ludzie bardziej polecają właśnie silniki benzynowe, raczej wszystkie oprócz 1.6L, bo jest zwyczajnie za słaby do masy tego samochodu.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

12 Sie 2010, 22:36

Jedyny silnik diesel Hondy to i-CTDi. W Accordzie V i VI jest silnik Rovera (średnio polecany) a w Civicu 1.7 CDTI to silnik Isuzu (ten jest godny polecenia)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nyck de Vries dołącza do TOYOTA GAZOO Racing
    Holender Nyck de Vries będzie nowym zawodnikiem TOYOTA GAZOO Racing. 25-latek będzie pełnił rolę kierowcy testowego i rezerwowego w zespole startującym w mistrzostwach świata w wyścigach długodystansowych (FIA WEC) do końca ...