Honda Accord VI Coupe 3.0 czy Honda Prelude IV 2.2 ?

20 Lut 2013, 22:03

Witam, chce kupic jakiegos coupeka hondy z duza moca.. :naughty: interesuja mnie albo preluda 2.2 albo accord 3.0 jak w temacie. Dodam ze lubie dopiekszac auta (tuningowac) i mam dylemat ktory kupic. Mialem okazje jezdzic accordem 3.0 i frajda z jazdy jest wysmienita. Zasnanawia mnie czy preluda nie bedzie jeszcze lepza bo przeciez ma tyle samo koni lecz jest troche mniejsza i lzejsza. Prosze o pomoc.
simon14x
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: nie mam

20 Lut 2013, 22:38

Zależy czy bardzo będziesz chciał szaleć czy nie. Prelude jest mniejsza ale będzie miała inną charakterystykę motorowni, bardziej wiertarkową i pewnie manuala. Accord będzie w automacie ale z lepszym Nm który mooocno uprzyjemnia jazdę. Jeżeli nie będziesz walczył o każdą setną sekundy wybrałbym accorda będzie komfortowo i też szybko.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

21 Lut 2013, 09:56

Accord dzieki pojemności bdzie jechać minus to automat, który moze utemperować temperament auta, ale o ile automat będzie dobrze zestrojony to da rade. U mnie w odyssey jest automat bajeczny, ale ody to nie coupe :) chociaż 8sek do setki ma.
Prelude powinien lepiej się zbierać, a silnik ma kilka wersji mocy. Prelude moze byc trudniejsze w zakupie jak juz raczej bym nie szukał tego auta w PL.
http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?f=14& ... ead#unread

Ja bym wybrał accorda bo lubie auta z automatem.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Lut 2013, 12:44

Wiem wlasnie o tej skretnj osi w preludzie i to kusi. I tez troche kusi mnie cena i ilosc dostepnych czesci do tuningu na rynku polskim. Bo calkiem fajna i dobrze zrobiona prelude kupie za nie cale 10 tysi ze wszystkimi oplatami itp. a na accorda bede musial wydac cos podobnego ale bede mial sama fabryke. No i chcial bym zainwestowac w gaz i wydaje mi sie ze w pledudzie bedzie taniej chac moc ta sama.. ale accord troche wiekszy silnik ma.

preluda: [link do oferty na Allegro wygasł] cod miod i malina. + stylowa pokrywa silnika w stylu rasta.. ;d tylko tył bym troche obnizyl

accord: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta calkiem calkiem z fajnym alusem
simon14x
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Latający samochód elektryczny - czy to jest możliwe?
    Toyota opatentowała nowy projekt latającego samochodu-drona, którego koła mogą pełnić funkcję śmigieł. Pojazd ma mieć napęd elektryczny zasilany bateriami lub ogniwami paliwowymi. Projekt opracowała Toyota Engineering ...
    Pierwszy hybrydowy SUV na świecie
    22 marca 2005 roku debiutowała Toyota Harrier Hybrid, poza Japonią znana jako Lexus RX 400h – pierwszy na świecie seryjnie produkowany SUV z napędem hybrydowym. W ciągu zaledwie kilku dni amerykańscy dealerzy zebrali ...