Honda Accord VI Coupe 3.0 czy Honda Prelude IV 2.2 ?

20 Lut 2013, 23:03

Witam, chce kupic jakiegos coupeka hondy z duza moca.. :naughty: interesuja mnie albo preluda 2.2 albo accord 3.0 jak w temacie. Dodam ze lubie dopiekszac auta (tuningowac) i mam dylemat ktory kupic. Mialem okazje jezdzic accordem 3.0 i frajda z jazdy jest wysmienita. Zasnanawia mnie czy preluda nie bedzie jeszcze lepza bo przeciez ma tyle samo koni lecz jest troche mniejsza i lzejsza. Prosze o pomoc.
simon14x
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: nie mam

20 Lut 2013, 23:38

Zależy czy bardzo będziesz chciał szaleć czy nie. Prelude jest mniejsza ale będzie miała inną charakterystykę motorowni, bardziej wiertarkową i pewnie manuala. Accord będzie w automacie ale z lepszym Nm który mooocno uprzyjemnia jazdę. Jeżeli nie będziesz walczył o każdą setną sekundy wybrałbym accorda będzie komfortowo i też szybko.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

21 Lut 2013, 10:56

Accord dzieki pojemności bdzie jechać minus to automat, który moze utemperować temperament auta, ale o ile automat będzie dobrze zestrojony to da rade. U mnie w odyssey jest automat bajeczny, ale ody to nie coupe :) chociaż 8sek do setki ma.
Prelude powinien lepiej się zbierać, a silnik ma kilka wersji mocy. Prelude moze byc trudniejsze w zakupie jak juz raczej bym nie szukał tego auta w PL.
http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?f=14& ... ead#unread

Ja bym wybrał accorda bo lubie auta z automatem.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Lut 2013, 13:44

Wiem wlasnie o tej skretnj osi w preludzie i to kusi. I tez troche kusi mnie cena i ilosc dostepnych czesci do tuningu na rynku polskim. Bo calkiem fajna i dobrze zrobiona prelude kupie za nie cale 10 tysi ze wszystkimi oplatami itp. a na accorda bede musial wydac cos podobnego ale bede mial sama fabryke. No i chcial bym zainwestowac w gaz i wydaje mi sie ze w pledudzie bedzie taniej chac moc ta sama.. ale accord troche wiekszy silnik ma.

preluda: [link do oferty na Allegro wygasł] cod miod i malina. + stylowa pokrywa silnika w stylu rasta.. ;d tylko tył bym troche obnizyl

accord: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta calkiem calkiem z fajnym alusem
simon14x
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 06 2011
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...