Honda Accord VI czy Ford Mondeo Mk3?

29 Maj 2015, 23:39

Witam,

Rozważam kupno któregoś z tych modeli. Tylko silniki benzynowe. Nie wiem który będzie lepszy? Honda ma opinię niezawodnej, ale Mondeo wygląda zdecydowanie nowocześniej szczególnie wewnątrz, a silniki benzynowe raczej też problemów nie sprawiają. Oba auta mają problem z korozją, z tym, że Accordy dziwnym trafem rdzewieją rzadziej, a Mondeo przed liftingiem podobno bardzo lubi sobie zardzewieć. Na auto mam ok. 9 tys. zł, które bardziej polecacie i dlaczego?
Debek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1991
Auto: brak

30 Maj 2015, 10:02

Dobre Mk3 zaczynają się od 10k a jeszcze musisz mieć kase na pakiet startowy. Na Accorda budżet też na styk ale da radę coś sensownego kupić.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Maj 2015, 14:26

Spokojnie, łącznie mam prawie 12 tys zł. Ale jak z jakością, bezawaryjnościa tych aut? Które byście bardziej polecili?
Debek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 05 1991
Auto: brak

30 Maj 2015, 15:28

Mając 12k szukałbym jednak Mondeo. Najlepiej takiego za 10k żeby te 2 zostały na pakiet startowy i zabezpieczenie antykorozyjne. Oba auta sa godne polecenia. Do gazu Accord podejdzie, Ford 2.0 warunkowo ale ja nie polecam. 2.5 v6 już tak ale to nie ten budżet. Honda mniej spali, Ford wygodniejszy, lepiej się prowadzi, przestronniejszy. Wyposażenie podobne, chyba na mały + dla Forda. Wykończenie podobne ale Ford ma nowszy design.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra