REKLAMA
Witam!
Stoje przed dylematem wyboru 2giego samochodu. Mam do dyspozycji około 15tys. Początkowo chciałem kupić civica, ale stwierdzilem, ze praktyczniejsze bedzie auto 4 drzwiowe, a niebrytyjskich civicow w sedanie nie ma zbyt wiele. Podoba mi sie takze accord, nawet bardziej od civica, ale nie wiem czy to nie za duze i kosztowne u utrzymaniu auto. Slyszalem wiele o ich bezawaryjnosci. Najwiecej na rynku jest samochodow z silnikiem 1,8 vtec 136km. Nie ukrywam, że zależy mi na dynamice jazdy i tutaj pytanie: czy silnik taki jest wystarczający do tak dużego samochodu? Myślałem także o golfie IV, Seacie Leonie, czy w końcu audi a4, ktora jest tutaj chyba najdroższa i ma drogie elementy zawieszenia. Wszyscy polecają mi silniki tdi, ale myślę, że z racji tego, iż nie bede pokonywał często długich tras, kupno samochodu z takim silnikiem mija się z celem. Lepiej chyba kupić benzyne i zamontowac lpg. Jaki samochod z wymienionych zapewniłby mi największa frajdę z jazdy, zadowalające przyspieszenie, komfort, a przy okazji bylby bezawaryjny i ekonomiczny?