Honda Accord VIII kombi 2.0 VTEC

09 Gru 2015, 16:37

Hej!

Chciałbym poprosić Was o polecenie instalacji gazowej do Hondy Accord VIII generacji i silniku 2.0 VTEC 156 km.

Dziś dzwoniłem do pewnej firmy zajmującej się montażem i usłyszałem dwie ceny: 3200 i 2900. Trochę dużo. Nazwy producenta instalacji nie pamietam, ale wydaje mi się trochę drogo. Liczyłem bardziej na koszt do 2500.

Chciałbym się Was polecić - jakiego producenta instalacja najlepiej by się sprWdzila w tym silniku i co jest ważne przy wyborze instalacji (jakie parametry, cechy, technologie).

Bardzo proszę o pomoc
shakalinho
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 11 2006
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.9 TDI 101 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

10 Gru 2015, 15:16

Zależy jaką instalacją i na jakich podzespołach Ci polecali. Cena w dużej mierze zależy od reduktora i wtrysków, a także zbiornika i rozmieszczenia wlewu itd. Przy takim aucie spodziewałbym się takiej kwoty, jaką Ci podawali. Dobrą i budżetową opcją będzie np BRC Sequent 24, którego cena będzie zbliżona do 2700-2800 chyba, że zażyczysz sobie lepsze wtryski. Tutaj wszystkie części masz od jednego producenta, instalacje te są montowane do większości nowych aut z salonów bez utraty gwarancji więc to świadczy o jakości. Co do dobrych rad to oszczędzaj raczej przy tankowaniu gazu, a nie zakładaniu.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Gru 2015, 17:45

Najlepszym wyborem będzie Zenit Pro na wtryskiwaczach Hercules do tego reduktor antarctic i napewno zemiscisz się w takich pieniądzach do tego masz 5 lat gwarancjii dobry warsztat znajdziesz w sieci.
Rafcioo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 20 10 1999
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: KIa Ceed
Silnik: 1,4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007