Honda Civic 1.3 1994r. 75 KM

12 Lip 2011, 12:41

Witam!
Mam do kupienia , od młodej Pani , której się spieszy(wyjazd po chleb za granice) Hondę Civic opisaną w temacie.Jednakże wypadłem trochę z tematów motoryzacji ze względu na pracę , przez którą mam mało czasu a oprócz samochodu służbowego potrzebuje swojego samochodu(Jako pracownicy jednej z firm dostaliśmy opierdziel za używanie służbowych w prywatnych celach:D) Pani oferuję cenę 3500 zł . Z tego co się w niej dopatrzyłem , z tyłu widoczna korozja zaraz przy blachach rejestracyjnych , i trochę z boku . Metodą pukania w karoserie odnalazłem miejsce ,w którym była kładziona szpachla ( ok 30 cm nad nadkolem lewym) Silnik ma przejechanie 144 tys. nie był kręcony bo Pani nie ma bladego pojęcia o tym. Nie jest to handlarz i właśnie takiego auta szukałem . Wiadomo co handlarze robią z samochodami:) .Silnik wygląda normalnie , ani nie umyty ani nie super brudny , zauważyłem iż pas rozrządu był zmieniany oraz wszystkie płyny eksploatacyjne . Oczekuje iż samochód po uprzednim zrobieniu prze zemnie blacharki(korozja) wytrzyma mi 2-3 lata . Jest taka możliwość?Silnik ładnie pracuje wkręca się na obroty o dziwo ta honda na pierwszym biegu wyciąga ok 60 km/h :P , strasznie długie przełożenie ma:D Nie wiem czy to jest specyfika hond a może małej jednostki napędowej ,bo silnik zaczyna się kręcić dopiero od 4,5 tys? Wiem ,że w tym segmencie samochodów honda stoi na miejscu czołowym , tylko Was jako forumowiczów chciałem zapytać o rade , ew coś jeszcze co mam sprawdzić w tym aucie przed jego zakupem .
Pozdrawiam
soleQ!
Planowany roczny przebieg to mniej niż 20 tys. :)
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

12 Lip 2011, 13:50

Żeby silnik kręcił się wczesniej musiałbyś odblokować drugą przepustnicę. Wtedy będzie zbierał się szybciej.

Przy dobrej konserwacji blacharka powinna wytrzymać ;)

Co do przyłożeń to od 1994 albo 1995 roku były stosowane krótkie przełożenia skrzyni biegów.
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

12 Lip 2011, 14:06

75KM to troche mało jak na tą bude ale do wmiare sprawnego przemieszczanie sie wystarczy.
No jak porządnie zrobisz blache to wytrzyma te 3lata a nawet i więcej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2011, 14:58

barol91, nie zgodzę się z Tobą że 75KM to mało jak na tą budę. Mam ten silnik w tej samej budzie a do tego instalację gazową. Autko ładnie przyśpiesza.
Moja Honda przyśpiesza lepiej niż Renault Megane 1.6 90KM (inne auto w rodzinie). Jeździłem tym i tym.

Nie wiem czemu tak uważasz. Wiadomo, że im więcej kucyków tym szybciej przyśpiesza.
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

12 Lip 2011, 15:50

No to jest tylko moje zdanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lip 2011, 15:59

Styknie 75KM na upartego dla autka wazacego 1t, jezeli jego wlasciciel nie potrzebuje lepiej jak 14-15sec do 100km/h. Do jazdy po miescie jak najbardziej dobry silnik, jednak troche bedzie mocy brakowalo przy wyprzedzaniu.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...