Honda Civic 1.4 2003r 90KM

26 Cze 2010, 19:13

Witam,
Mam pytanie związane z tematem mojego postu... Jaka instalacje gazowa i czy w ogóle jakaś polecacie do Hondy Civic 1.4 2003? Słyszałem różne opinie na ten temat... jedni twierdza ze można ja założyć inni ze nie... co wy sadzicie o tym samochodzie pod katem instalacji gazowej? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

pozdrawiam
adib5
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

27 Cze 2010, 18:11

Ja polecam!!! Nie ma z tymi autami żadnych problemów na gazie, jeśli zamontuje się dobry wtrysk sekwencyjny.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

11 Lut 2012, 21:56

Nie pakuj tego syfu! Sam jeżdżę hondą i w życiu bym do tego auta nie wpakował lpg. Poczytaj na forach hondy opinie, ale tak jak napisał spec od lpg powyżej, wszędzie się da wsadzić, ale ty pytasz czy te auta lubią gaz, gdzieś musiałeś usłyszeć na temat gazu w hondach więc po co na siłę się
"uszczęśliwiać"? Sam mam 1.4 90km i szczerze mówiąc, ostatnio zastanawiam się nad zmianą auta na bardziej ekonomiczne, coś co pali 5-6 ON po mieście, kiedyś to 7-8 PB95 co pali hondeczka było dla mnie mało, ale teraz chcę jeszcze mniej :)
Robus
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Matiz
Silnik: 0.8i
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

12 Lut 2012, 19:12

Nie zabardzo wiem czy syfem nazywasz LPG czy hondę bo ani jednego ani drugiego bym tak nie nazwał. Hondy to fajne auta, a na gazie śmigają bez awaryjnie. Wystarczy zamontowac dobrą instalację i systematycznie serwisować auto, a nie jak sie psuje.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Green Future - ekologiczna przyszłość SKODY
    SKODA jeszcze bardziej angażuje się w działalność związaną z ochroną środowiska, wytwarzając ekologiczne samochody i wprowadzając efektywne wykorzystanie zasobów. Przyjęte przez SKODĘ działania "Green Future" mają ...