Witam, posiadam Hondę Civic HATCHBACK z 91 roku z silnikiem 1.5 130 KM. Mam zamiar powiększyć moc silnika i tu moje pytanie na czym lepiej wyjdę - czy zamontować Turbosprężarkę czy Nitro ? Co jest bezpieczniejsze dla silnika, i jakie są przybliżone ceny montażu obydwu rzeczy, i ile kosztuje uzupełnienie butli z podtlenkiem azotu. Za odpowiedź będze wdzięczny.
Samba napisał(a):czym lepiej wyjdę - czy zamontować Turbosprężarkę czy Nitro ?
a po co Ci ta moc? z nitro zupełnie inaczej jest oddawana moc niż z turbosprężarką. Chcesz się czasem po ścigać czy na co dzień masz za mało mocy, czy co wydaje mi się najbardziej prawdopodobne chciałbyś coś zrobić tylko nie wiesz co i po co?
Kupiłem silnik od CRXa 1.6 ( błąd w I poście ), w CRXie miał 140 koni bo tam miał wydech przelotowy. A chcę więcej mocy, bo lubię depnąć jak i powyścigować się.
widze że świetnie operujecie tymi modelami silników i ile który ma mocy pięknie to się czyta a z drugiej strony czy nitro czy turbo to powiem tak ze turbo działa cały czas a nitro tylko przez chwile i wydaje mi sie że na pewno jest droższe w utrzymaniu niż turbo, bo jeśli nawet turbo by się zepsuło, uległo awarii to zawsze można je zregenerować, a jeśli chodzi o nitro to trzeba pamiętać aby zawsze mieć zapas aby przyśpieszyć a gdyby wtedy coś poszło nie tak np przestawienie zapłonu bo czasem sie zdarza to co nam zostanie z silnikiem? pozdro
VII edycja Summer Cars Party 2013 7-8 września odbędzie się kolejna siódma już edycja największego show motoryzacyjno- muzycznego w Polsce. Niesamowita liczba fanów SCP, która w 2012 roku sparaliżowała na wiele godzin ruch w Katowicach ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.