Honda Civic 1,6 iLS coupe '98 Linka otwierania maski

10 Paź 2007, 14:53

Witam serdecznie,
poszukując części do mojej Hondy przypomniałem sobie o tym forum i postanowiłem się odezwać z nadzieją, że otrzymam porady, wskazówki, sugestie. Mam Hondę Civic, 1998r., coupe 2D, poszukuję do niej linki do otwierania przedniej maski. Tzn. linka sama w sobie działa sprawnie, ale ta końcówka, która wystaje wewnątrz auta, za którą się chwyta aby pociągnąć linkę i otworzyć maskę się urwała. I nie wiem, chyba muszę wymienić całą linkę, ponieważ rozmawiałem z przedstawicielem Hondy w moim mieście i powiedział, że nie ma na to rady i trzeba ją wymienić. Wiem, którędy ona idzie i co trzeba by było ściągnąć, aby się dostać do linki, także potrzebuję tylko samą część. Co o tym sądzicie? Wydaje mi się, że nie będzie to jakaś wielce skomplikowana sprawa, jednakże gdzie takiej linki szukać? Przeleciałem już ok. 12-15 różnych sklepów, serwisów, auto szrotów i nigdzie tego nie ma... Ktoś może się orientuje, gdzie jeszcze mógłbym zajrzeć, skąd to wytrzasnąć? Może być sprzedaż wysyłkowa, albo jeśli to gdzieś w byłym szczecińskim lub gorzowskim to mogę podjechać.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!
hyperek
Nowicjusz

Auto: Tatra T6A2D

11 Paź 2007, 12:02

Jednak to prawda, z wersji z kierownicą po prawej stronie nie pasuje do tych z kierownicą po lewej, za krótka jest. Zostają dwie opcje:
1) próbować przełożyć jakoś rączkę;
2) kupić od gościa z Warszawy za 140 PLN linkę z wajchą za tydzień, bo właśnie sprowadza aby sprzedać na części...
Hmm :)
hyperek
Nowicjusz

12 Paź 2007, 16:17

Można pokombinować w ten sposób,że jak linka jest dostatecznie długa,to można ją owinąc wokól śrubki np.3 z 2 podkładkami i skręcic nakrętką.Tak się kiedyś kombinowało z linkami gazu w motorowerach :) .
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

30 Paź 2007, 11:17

OK dorwałem na innej aukcji linkę za 80 PLN od 3-drzwiowej. W weekend będę wymieniał, ciekawe czy wszystko pójdzie zgodnie z planem i będę ją mógł wymienić?
hyperek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...