Honda Civic 2000 i problem ze zdjeciem konsoli

02 Mar 2009, 20:06

Witam wszystkich.

Niedawno przestal mi dzialac nawiew na stopniu 1 i 2. 3 i 4 dziala. Wg dokumentacji serwisowej hondy oznacza to przerwany/niekontaktujacy przewod. Probuje sie dobrac do tych kabli ale nie moge zdjac przedniej konsoli. Jak nie bedzie wiadomo o co chodzi to moge podrzucic fotki. Narazie opisze co i jak. Udalo mi sie zdjac tylna konsole. To ta w ktorej jest hamulec reczny. Ale z przednia nie daje rady. Odkrecilem srubki: jedna pod popielniczka, dwie po bokach i dwie pod przyciskami u gory (awaryjne i grzenie tylnej szyby). Zadnych wiecej srubek nie widze. Wyglada to tak jakby cos ja trzymalo na wysokosci radia. Oczywiscie radia tez nie moge wyjac. ALe sadze ze raczej najpierw trzeba zdjac konsole zeby dobrac sie do radia a nie na odwrot.

Z gory dziekuje za kazda pomoc.
gstachow

04 Mar 2009, 16:33

Mnie w Mercedesie przestały działać podobnie nawiewy,działal tylko jeden ,ja nie zdejmowałem całej konsoli,tylko wyciągnąłem ten suwak od nawiewów,okazało się,że to tylko on siadł,działaly styki tylko dla 4 biegu,poniewaz nie moglem tego suwaka samego kupić,kupiłem sobie 3 przyciski kazdy osobny dla każdego biegu nawiewu,zamontowałem rozpinając te kostkę z kablami i podłączajac osobno do każdego przycisku.Podejrzewam,że ty też masz tam problem tylko z tym regulatorem predkości nawiewu,nie da się tego wyciągnąć bez zdejmowania całej konsoli? :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 V generacji
    W 2019 roku doczekaliśmy się również premiery piątej odsłony modelu, którym 25 lat temu Toyota zrewolucjonizowała motoryzację i utworzyła rynek SUV-ów. Mowa oczywiście o modelu RAV4. Auto zmieniło się ...