Honda civic 5d 1,4 Nowa!

24 Lip 2007, 19:25

Witam wszystkich.Co sadzicie o nowej hondzie civic 5d 1,4 , czy to dobry wybor.Czekam na to cacko.Bede wdzieczny za uwagi o uzytkowaniu i eksploatacji tego auta.Z gory dziekuje grigori24
grigori24
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan

24 Lip 2007, 20:30

:D :wink: Trochę zabawny jesteś, Ziomku! Masz pod ręką salon hondy; możliwość przeegzaminowania sprzedających w te i w tamtą...Dokonałeś wyboru - co jeszcze chcesz wiedzieć? Na pewno jeździ do przodu i do tyłu po włączeniu stosownych biegów; korozja autko dopadnie w swoim czasie; wymiany oleju i innych materiałów ekspolatacyjnych - wg zaleceń producenta... :evil:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

24 Lip 2007, 20:40

Nowa Honda Civic z silnikiem 1.4 83 KM jest za słaby. (0-100 km/h 14,6 s) Polecałbym z silnikiem 1.8 140 KM. Nowa Honda jest fajna i futurystyczna. W środku można wyobrazić, że jesteśmy w statku kosmicznym. Ma świetne zawieszenie. Ma niepowtarzalny styl jazdy.

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

24 Lip 2007, 20:54

Bajki które mozna usłyszeć w salonie to znam na pamięć. Juz pomijam fakt, że w niektórych salonach niekompetencja jest wręcz szczytowa, dlatego chodzi mi o doswiadczenia z uzytkowania... Jazdę testową odbyłem a ja chciałbym wiedzieć jak się sprawuje po dłuższym uzytkowaniu. Co do mocy to oczywiście jeżeli chce się poszaleć to może być mało ale do normalnej jazdy w mieście z odrobiną tylko szaleństwa to jest myślę wystarczający - zwłaszcza gdy wyciśnie się go na 5000 obrotów...
grigori24
Nowicjusz

25 Lip 2007, 09:10

grigori24: Pamiętaj tylko, że wykręcanie pod 5000 obrotów przysporzy Ci w krótkim czasie wrzodów żołądka od nadmiernego spalania i znów będzie problem, co jest tego przyczyną... :roll:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

25 Lip 2007, 09:47

Wszystko się zgadza ale widzę że odbiegamy od tematu... Mnie cały czas chodzi o doswiadczenie z uzytkowania tego auta po dłuższym okresie np. czy nie ma problemu z elektroniką lub z czymś innym... A co dosilnika to krecenie na 5000 obrotów podałem jako przykład chwilowego szaleństwa na silniku 1,4. Gdybym chciał naprawdę poszaleć to oczywiście bym wziął większy np wspomniany wczesniej 1,8, ale to ma być autko do normalnego uzytkowania i chciałbym nadal dowiedzieć się o spostrzeżeniach na jego temat o czym wspomniałem na początku i we wcześniejszych postach.
grigori24
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Która firma króluje na rynku kabrioletów?
    Co wspólnego mają ze sobą Mercedes 170 S z 1937 roku, 540-konne Audi R8 Spyder czy ekstremalnie luksusowy i niebotycznie drogi Rolls-Royce Down oraz Mercedes-AMG GT? Każdy z tych samochodów został wyposażony ...
    Sprzedaż opon w 2019 roku
    Według Polskiego Związku Przemysłu Oponiarskiego, na podstawie danych Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Opon i Gumy, w 2019 roku producenci i importerzy opon w Polsce odnotowali wzrost sprzedaży w segmencie ...