Honda Civic 92r. 1,5 - Problem z podswietleniem licznika

20 Sty 2008, 17:15

Witam...mam taki maly problemik...pewnego razu jechalem sobie hondka i mi przestalo dzialac podswietlenie licznika....pomyslalem ze sie ktoras zarowka pzepalila i nie ma zamknietego obwodu ale po wyjeciu licznika okazalo sie ze kazda z zarowek jest dobra a mimo to licznik nie swieci...pomyslalem ze moze bezpiecznik....przejzalem wszystkie bezpieczniki jeden byl spalony wymienilem go i nadal nie swieci ;/ bezpieczniki w komorze silnika(te pod maska) tez wszystkie przejzalem i nic;/ moze ma ktos pomysl? btw sprawdzalem tez czy kable od licznika nie sa poluzowane..wszystkie trzymaja sie w kostkach bez problemu mam honde Civic V gen 92r. 1,5
Master
Nowicjusz

Miejscowość: Czestochowa
  • 22 Sty 2008, 00:17

Sprawdź przełącznik od świateł czy wszystko jest tam w porządku. Nie podświetla się tylko licznik czy cała deska rozdzielcza?
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

22 Sty 2008, 22:56

wydaje mi sie ze cala konsolka...dzisiaj licznik znowu swiecil i przestal...wydaje mi sie ze mam jakas przerwe na ktoryms z kabelkow i dla tego nie swieci...bede sie musial tym pobawic dluzsza chwilke
    Master
    Nowicjusz

Miejscowość: Czestochowa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EV
      Nowy Outlander PHEV nie jest tylko odmianą obecnego na rynku wariantu z silnikiem spalinowym, ani modelem demonstrującym potencjał technologii hybrydowej typu plug-in, ale kolejnym wcieleniem Nowego Outlandera – obok ...
      Moto Session 2017 / relacja
      Targi Moto Session wpisały się już na stałe do naszego kalendarza i odwiedzamy je regularnie przedstawiając Wam relację zdjęciową z tej imprezy W tym roku Targi odbyły się w pierwszy weekend kwietnia czyli dużo wcześniej ...