Honda Civic '98

17 Lip 2010, 14:42

Witam
Bardzo proszę o o cenę i opinie dotyczące tej hondy:
Może ktoś ją już widział i może powiedzieć o niej coś więcej?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Bardzo mi się podoba ale najpierw chciałbym znać wasze opinie na ten temat ponieważ honda jest oddalona o jakieś 400km od mojego miejsca zamieszkania ... więc jeżeli coś jest nie tak to nie ma sensu jechać oglądać i tracić czas i pieniądze

.. dlatego bardzo proszę o liczne opinie!
Z góry dziekuje

yarOo
yarOo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

17 Lip 2010, 14:56

Na dzień dobry poproś najlepiej przez telefon o numer VIN - skoro serwisowany w ASO to mają tam jego "historię" a jeżeli sprzedający nie ma nic do ukrycia to powinien Ci go bez problemów podać. Nie wiem jak u Ciebie w najbliższym ASO ale np. w Rzeszowie (ASO FORD, VW, OPEL) przez telefon sprawdzą VIN i powiedzą co było robione.
Co do samych zdjęć to po pierwsze autko jest świeżo wypucowane przez co wszystko się w nim odbija i ciężko stwierdzić inne odcienie lakieru.
Po drugie nie ma zdjęć centralnie maski i bagażnika.
Po trzecie przebieg. 165 tyś w 12 letnim samochodzie? Jeżeli w ASO to potwierdzą to bardzo dobrze. Polecam wybrać się obejrzeć z jakimś kolegą blacharzem/mechanikiem a najlepiej dwoma ;) Zawsze we 3 więcej zauważycie niż we dwóch :razz:
No i dobrze by było przed zakupem wziąć auto na starcie na porządny przegląd. Koszt ok 200 zł a przetrzepią je dokładnie i przedstawią opinię na piśmie (bynajmniej powinni) - tego żądaj od SKP. No i pamiętaj - zorientuj się wcześniej gdzie tam w okolicy jest jakieś ASO bądź dobra SKP żebyś mógł podczas oględzin wskazać Ty (nie sprzedający!) na którą stację jedziecie z autem. Pozdrawiam.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

17 Lip 2010, 20:58

Ja bym raczej sobie darował taką wycieczke i szukał gdzieś bliżej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2010, 00:42

Polecam zarejestrować się na kilku forach klubowych Hondy itp. i popytać, np.:

http://www.honda.slask.pl/forum/viewtop ... &start=550
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showth ... 80&page=11
http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=2195&start=990
http://jcf.com.pl/viewtopic.php?f=8&t=1121&start=0

Może ktoś ma rzut beretem do Lubania i podskoczy obadać. Albo może był już oglądać ten egzemplarz.
Hardaway
Początkujący

Zdjęcia: 21

18 Lip 2010, 19:14

Wypicowany jest dość tak:D

Powiem Ci, że wolał bym kupić auto od kogoś kto użytkuje to auto, a nie od gość, który sprowadził auto, wypicował je i teraz je sprzedaje. Nie wiem czy to jest jakaś wersja specjalna czy coś, ale ma inny zderzak przedni niż w orginale.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

19 Lip 2010, 17:06

ok a co powiedzieć o o tym:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
zna ktoś może? wart swojej ceny?
yarOo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

19 Lip 2010, 17:25

Ja bym go pojechał obejrzeć bo wygląda ok ale w przebieg nie wierz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Lip 2010, 17:39

yarOo, jedź oberzjeć tą czarną. Sam niedawno szukałem Hondy tylko, że Accord. Ponad miesiąc temu kupiłem z przebiegiem 149 tyś. km. Jest to przebieg udokumentowany, sprawdzony i prawdziwy.
Kolega kupił Passata od polskiego właściciela rocznik 98 z przebiegiem 114 tyś km. - też prawdziwy. Denerwujące jest takie gadanie, że jak mały przebieg to nieprawdziwy.
Wiadomo, że dużo liczników jest kręcone i przebiegi są nie prawdziwe, ale niezjeżdżone auta też się trafiają. Trzeba tylko dokładnie szukać i być na bierząco bo dobre samochody szybko schodzą.

Ten Civic którego pokazałeś wydaje się być okej. Warto zobaczyć jeżeli tylko masz możliwość. Właściciel też chyba ma trochę pojęcia skoro silnik zalany jest olejem Motul. Większość nigdy nawet nie słyszała o takim oleju.

Co do potwierdzenia serwisowania to historię serwisowania możesz sprawdzić tylko w ASO w którym Honda była serwisowana. Honda ma bardzo słabą bazę danych i w innych ASO w systemie pokazane są tylko naprawy, które przebiegały na gwarancji lub uznane za akcje serwisowe.
Wszelkie przeglądy i historia serwisowa jest dostępna tylko w tym ASO w którym Honda była serwisowana!
Nie jest to jednak problem bo można zadzwonić i się dopytać. Na stemplu w książce serwisowej na pewno jest numer i możesz wszystko potwierdzić.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda Ci się kupić dobrego Civica :smile:
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock